Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Радници Бетоњерке из Алексинца у штрајку

rss

18.02.2015. РТС

Радници, Бетоњерке из Алексинца, предузећа за израду бетонских стубова и трафо станица од данас су у штрајку. Осим уобичајених захтева исплате заосталих плата, повезивања радног стажа радници траже и смену директорке Јасне Стевовић због, како наводе, трошкова репрезентације и недомаћинског пословања. Бетоњерка је у реструктурирању и тренутно је у фази припреме за приватизацију.

РТС: Радници Бетоњерке из Алексинца у штрајку

Готово половина од 86 радника у Бетоњерци у Алексинцу је провела више од 30 година, па је, кажу, и незадовољство с годинама расло.

"Једанаест директора сам преживео, од свих њих једино је први био добар, сад ништа не очекујем јер немам поврења у директора, они дођу, узму своје и оду а нас оставе на цедилу", каже Мирољуб Петковић, радник.

"Од септембра од како је дошла директорица ми смо примили укупно око 30 хиљада динара, то је значи за четири пет месеци", каже Небојша Раичевић, радник.

У исто време директорка је примила више од 200 хиљада динара тврди председник синдиката Иван Милетић, али су каже трошкови репрезентације посебно изреволтирали раднике. Од директорке су каже добили непотпуну документацију.

"Синдикат радника грађевинарства и индустрије грађевинског материјалаи да не бисмо прејудицирали неко решење желимо да имамо увид у то, у рачуне у изводе у плаћања у трошкове реперезентације", каже Иван Милетић.

Директорка Јасна Стевовић каже да је до приватизације важно очувати производњу и да је зато било много пословних састанака, па је како сматра репрезентација била оправдана.

Јасна Стевовић, дирекорка АД Беотњерка у реструктурирању, каже да је то резултирало и самим пословима и извозом у јануару, што су, како каже, средства која су била утрошена у сврхе пословних састанака.

О социјалном и програму продаје имовине преговарају сви. Закон прописује да може да остане 30 - 40 запослених а да отпремнина по раднику не може да буде већа од 8000 евра.

"Старији људи што имају више година ће да оду, али шта ће бити с нама немамо појма. Шта да узмемо неких 2-3 хиљаде евра и шта ћемо сутра. Не видимо будућност, не знамо шта да радимо у ситуацији смо да не знамо да ли да идемо или да останемо", каже Милан Радосављевић, радник.

Бетоњерка би требало октобра да прослави 50 година постојања, до када би требало да се зна да ли ће уопште и постојати.

Коментара: 2


# Бетоњерка АД синдикат штрајк Јасна Стевовић Иван Милетић Мирољуб Петковић Небојша Раичевић Милан Радосављевић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-1)

    bokser 26.02.2015.
    ode Jasna, sace Laza, ode Jasna sace Laza,ode Jasna, sace Laza, ode Jasna sace Laza,ode Jasna, sace Laza, ode Jasna sace Laza,ode Jasna, sace Laza, ode Jasna sace Laza,ode Jasna, sace Laza, ode Jasna sace Laza,ode Jasna, sace Laza, ode Jasna sace Laza,ode Jasna, sace Laza, ode Jasna sace Laza,ode Jasna, sace Laza, ode Jasna sace Laza,ode Jasna, sace Laza, ode Jasna sace Laza,

  • (+2) (-0)

    posmatrac 01.03.2015.
    Jasna Stevovic i Goran Lazarevic grobari Betonjerke. Ne zaboravite i Mirijanu Dragicevic strasno. Lecenje kompleksa i igranje sa sudbinom 80 ljudi , neka im je na cast.Samo napred pokopajte sve djubrad iskompleksirana.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима