Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Огорчени радници: За плате нема, али за "гучи" парфем има

rss

14.02.2015. Блиц

Директорка „Бетоњерке“ Јасна Стевовић радницима је за пет месеци исплатила само по 30.000 динара, али је зато са рачуна фирме узимала за парфеме, кафанске рачуне...

Огорчени радници: За плате нема, али за "гучи" парфем има

Самостални синдикат овог предузећа у реструктурирању прогласио је штрајк упозорења тражећи на увид финансијску документацију, пет заосталих плата, повезивање стажа, повратак петоро отпушених синдикалаца, а од јуче и смену директорке. За 18. фебруар заказан је и генерални штрајк.

- До нас су дошли рачуни за два парфема на 18.000 динара, рачуни из два ресторана у Нишу на око 20.000 динара, рачуни из посластичарнице у Нишу на око 10.000 динара... Питамо се какви се то пословни разговори воде у посластичарници, коме се купују парфеми, ко једе пљескавице док радници гладују? Примамо месецима на кашичицу док директорка троши немилице. Месечно добија по 15.000 динара за превоз аутобусом до Алексинца, али јој је за три месеца исплаћено и 15.000 динара за такси. Сумњамо да се ненаменски трошило - каже Иван Милетић, председник повереништва Синдиката радника грађевинарства и ИГМ. 

Како је трошен новац
18.000 плаћена су два парфема
20.000 рачуни из два ресторана у Нишу
10.000 плаћени су рачуни у послатичарници

Један од парфема „версаче“ кошта 10.790, а други „гучи“ 7.195 динара. Четири пљескавице од 400 грама плаћене су 1.600 динара у сеоској кафани, а 6.620 динара је рачун у кафани у Нишу за роштиљ, пиће и салате. У једној нишкој посластичарници плаћено је 6.785 динара за кафе, сокове, „медено срце“, чизкејк...

Директорка негира да недомаћински послује и тврди да се од њеног доласка фирма финансијски опоравља.

- Рачуни из ресторана и посластичаре су искључиво са пословних састанака. Некада морате пословне партнере да одведете и на ручак, као што је било са црногорском фирмом с којом смо остварили посао од 18.000 евра. Све је то на мимималном нивоу и у складу са финансијским планом.

Рачун из посластичарнице је за цео месец, а не за један одлазак. Парфеми су такође купљени у склопу репрезентације за пословне партнере, не за мене. Аутобусом долазим на посао из Ниша, а такси превоз до станице у Нишу је у склопу одобрених трошкова од 15.000 месечно и нетачно је да се плаћа додатно. Све изводе достављам заступнику капитала, била нам је и контрола из Агенције за приватизацију и ништа нам нису замерили - каже Стевовићева.

Она негира да је за четири месеца задужила фирму за преко четири милиона динара и да су пропуштени послови вредни 100 милиона динара. Тврди да опоравак иде узлазном путањом од њеног доласка.


# превоз Бетоњерка АД синдикат штрајк Јасна Стевовић Иван Милетић такси превоз
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима