Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У Лесковцу парадајз 15, у Алексинцу 50 динара

rss

12.08.2015. Текст и фото Душан Стевановић

Док се лесковачки произвођачи парадајза жале на ниску цену од 15 динара, у Алексинцу је, тај исти парадајз троструко скупљи и достигао је цену од чак 50 динара.

У Лесковцу парадајз 15, у Алексинцу 50 динара

Слаба понуда робе, а велика потражња допринели су да је алексиначка пијаца вишеструко скупља од лесковачке и једна од најскупљих у јужном делу Србије.

Иако од Лесковца до Алексинца има само 75 километара, нико од Лесковчана не долази у Алексинац да пласира своју робу. Лакше им је да се жале, него да се хвале...

Истини за вољу, осим суботе, на алексиначкој пијаци, тезге држе, искључиво, препродавци, па је због тога разлика у цени удвостручена, односно Алексинчани дупло скупље плаћају пољопривредне производе, него остали.

То би, можда, изгледало и нормално, да се алексиначка општина не сматра пољопривредном због велике површине врло квалитетне земље крај Мораве.

Тренутно се, поред парадајза од 50 динара, на алексиначкој пијаци може наћи паприка по цени од 50 до 60 динара по килограму, краставац се продаје по 40 динара, шаргарепа 60 динара, црни лук и кромпир по 50 динара, бели лук и пасуљ по 300 динара.

Јаја су поскупела, последњих дана, за 20 посто и сада су од 10 до 12 динара, док је цена прасади 220 динара по килограму.


# општина Душан Стевановић пијаца цене парадајз паприка
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима