Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Leskovcu paradajz 15, u Aleksincu 50 dinara

rss

12.08.2015. Tekst i foto Dušan Stevanović

Dok se leskovački proizvođači paradajza žale na nisku cenu od 15 dinara, u Aleksincu je, taj isti paradajz trostruko skuplji i dostigao je cenu od čak 50 dinara.

U Leskovcu paradajz 15, u Aleksincu 50 dinara

Slaba ponuda robe, a velika potražnja doprineli su da je aleksinačka pijaca višestruko skuplja od leskovačke i jedna od najskupljih u južnom delu Srbije.

Iako od Leskovca do Aleksinca ima samo 75 kilometara, niko od Leskovčana ne dolazi u Aleksinac da plasira svoju robu. Lakše im je da se žale, nego da se hvale...

Istini za volju, osim subote, na aleksinačkoj pijaci, tezge drže, isključivo, preprodavci, pa je zbog toga razlika u ceni udvostručena, odnosno Aleksinčani duplo skuplje plaćaju poljoprivredne proizvode, nego ostali.

To bi, možda, izgledalo i normalno, da se aleksinačka opština ne smatra poljoprivrednom zbog velike površine vrlo kvalitetne zemlje kraj Morave.

Trenutno se, pored paradajza od 50 dinara, na aleksinačkoj pijaci može naći paprika po ceni od 50 do 60 dinara po kilogramu, krastavac se prodaje po 40 dinara, šargarepa 60 dinara, crni luk i krompir po 50 dinara, beli luk i pasulj po 300 dinara.

Jaja su poskupela, poslednjih dana, za 20 posto i sada su od 10 do 12 dinara, dok je cena prasadi 220 dinara po kilogramu.

Komentara: 3


# opština Dušan Stevanović pijaca cene paradajz paprika
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+24) (-1)

  Yoran 13.08.2015.
  Pa, kakva poljoprivreda u Aleksinac, kad se sve seljančice za
  poslile u Opštinu. Kuj da obradjuje zemlju

 • (+12) (-2)

  dikavac 13.08.2015.
  i treba dase pustu seljaci pod arapi el arapi su od pustinju napravili državu a naprednjaci su od državu napravili pustinju

 • (+20) (-4)

  milena 13.08.2015.
  a zasto mi cekamo leskovcane da dodju na aleksinacku pijacu? skoro poLA ALEKSINCA POREKLOM SA SELA.VOLE DA IMAJU A DA NE RADE(ZDRAVO ZA GOTOVO) PA NEMA! ta i 50 din,je jevtino za aleksincane


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima