Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворена реновирана зелена пијаца у Алексинцу

rss

06.06.2019. РТС

У Алексинцу, за Дан општине, отворена је реновирана зелена пијаца. Вредност инвестиције је 190 хиљада евра, а радови су трајали три месеца.

Фото: ЕУ ПРО

Уместо ведрог неба и приручног најлона - надстрешница, тезге једнообразне, са простором за одлагање робе, санитарни чвор нов и у функцији. Иста је само локација, и стални продавци и купци.

Нема више ни импровизованих тезги на тротоару и улици.

"Вредност пројекта је 190.000 евра, од чега су 150.000 суфинансирале делегација ЕУ и Владе Швајцарске кроз пројекат ЕУ ПРО, а више од 40.000 евра суфинансирала је општина Алексинац", каже Далибор Марковић, начелник Одељења за привреду Општинске управе Алексинца.

На Дан општине руководство најављује још један важан објекат за који се чека још употребна дозвола.

"Завршени су радови на реконструкцији фабрике за производњу пијаће воде која снабдева 35 хиљада људи пијаћом водом, а инвестиција је више од три милиона евра", истиче Ненад Станковић, председник Општине Алексинац.

До следећег Дана општине, обећавају, биће реконструисан центар, и Алксинац ће добити и свој први трг.

Извор: РТС

Коментара: 9


# председник општине општина Ненад Станковић пијаца РТС дан општине Далибор Марковић
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+26) (-4)

  SDK 06.06.2019.
  Dzaba bacene tolike pare. Kada sunce upzi ima da bude kuku lele ispod onog lima... Kada pada kisa ima da se kisne jer skoro uvek pada pod uglom, a vidim da ovi krovovi nemaju oluke, pa se pitam gde ce voda odozgo, po cijim glavama... Trebalo je to uraditi mnogo bolje. Recimo kao u Krusevcu.

 • (+12) (-)

  Direktno sa pijace 06.06.2019.
  Pozivam tvorca ovog teksta da dođe i upotrebi "novi sanitarni čvor", koji ni na dan otvaranja nije bio u upotrebi jer zaboga komunalno preduzeće nema radnika za to radno mesto. A i ovak koji je na staroj pijaci bio angazovan radio je bez ugovora ne prijavljen,a imao sve obaveze kao stalni zaposleni ali bez prava koja sleduju iz zakona o radu.
  Koliko su kvalitetno izvedeni radovi mozete se uveriti i sami ako se malo zagledate bolje u konstrukciju, navescu to da je atmosferska voda sprovedena kroz stubove krovnih nosaca, pa dalje kroz betonske serklaze u podu pijace( ubetonirano zaliveno betonom),te se stoga pitam kako li ce zameniti cev zlu netrebalo ili pak otpusiti ako dodje do blokade. Nadzor koji je primio i pratio izgradnju trebalo bi da se zapita na sta je stavio svoj potpis. Česme nijedne postavljene, a kante za otpad koga ima povise ni na vidiku!!!
  Lepo su se slikali, doterali prigodno prilici, ali ce vreme kazati svoje sta je i kako je sta uradjeno.

 • (+3) (-3)

  miroslav 06.06.2019.
  Ovo je letnja pijaca, preko zime nece raditi, sneg i tako te stvari.

 • (+3) (-2)

  šta ti je oporba..odmah nalazi mane 06.06.2019.
  nisi dodao druže da je zaštićeno od vetra koji zna povremeno praviti problem...

 • (+14) (-1)

  La rive 07.06.2019.
  190.000e? A fontana od 400.000? A toalet od 30.000? A kolko je kostala izrada trznice koja plavi i uvek ostaje prazna? Bacate naše pare. Sramota. Radite ono što se vama javi... Aleksinac treba da se sravna sa zemljom. A kakav je bio.... Čaroban! Ostala je turska kasaba...

 • (+21) (-2)

  S 07.06.2019.
  На табли која је стајала на улазу у пијацу писало је "Рок извођења радова 60 дана" или нешто у том смислу. Дакле, рок је пробијен за цео месец. Да ли је извођач сносио последице због толиког продужетка извођења радова (33% дуже !) или ће и то да оде под тепих као и остале ствари које мутите и муљате?
  Бар сте поправили ону саркофаг фонтану испред Дома Културе (Слом Културе се то код нас зове....), мада вам је и за то требало 3 месеца.
  И још нешто...када добијемо тај трг (који нам треба колико још по једна рупа у глави....), чије ће име да носи? Трг Ненада Станковића, или трг Чеде Ракића? Или ћете можда да почаствујете верховнога Вожда Сербије, господара Вучића?
  Хвала на пажњи.

 • (+3) (-)

  Swaner 12.06.2019.
  Ako je rok 2 meseca, a radjeno mesec duze, onda je probijen termin za 50% a ne 33%.

 • (+1) (-)

  Swaner 12.06.2019.
  Ako je rok 2 meseca, a radjeno mesec duze, onda je probijen termin za 50% a ne 33%.

 • (+2) (-)

  Swaner 12.06.2019.
  Ako je rok 2 meseca, a radjeno mesec duze, onda je probijen termin za 50% a ne 33%.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима