Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Субвенције за воћарску и виноградарску производњу

rss

13.10.2016. Бета

Фонд за развој пољопривреде Општине Алексинац расписао је јавни позив за субвенционисање подизања нових или обнављање постојећих производних и матичних засада воћака, хмеља и винове лозе, као и на постављање противградних мрежа и објеката.

Субвенције за воћарску и виноградарску производњу

Општина ће финансирати и набавку опреме из средстава за тестирање, конску селекцију, конзервацију и мултипликацију садног материјала.

Трошкови се односе на стандарде и стандардне СА саднице или сертификоване саднице воћака и винове лозе, а да би пољопривредни произвођачи остварили право на субвенцију, морају имати најмање 10 ари под јагодичастим воћем или виновом лозом, односно најмање 20 ари под јабучастим, коштичавим и другим врстама воћака.

Највиши укупни износ подстицаја по подносиоцу захтева је 100.000 динара, док финансијска средства предвиђена за реализацију јавног позива износе милион динара. Подстицаји се додељују као наменска и бесповратна средства, а јавни позив је отворен до 10. новембра ове године.

Право на ове подстицаје имају сви они који су измирили порезе и остале обавезе за протекли период и уколико су инвестицију реализовали у току ове календарске године, то јест до краја конкурса. Уз захтев за субвенционисање, подносилац доставља и изјаву да већ не користи подстицаје по неком другом основу, као и потврду о активном и комерцијалном статусу газдинства у 2016. години.

Коментара: 0


# општина субвенције воћарство виноградарство фонд за развој пољопривреде
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима