Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Subvencije za voćarsku i vinogradarsku proizvodnju

rss

13.10.2016. Beta

Fond za razvoj poljoprivrede Opštine Aleksinac raspisao je javni poziv za subvencionisanje podizanja novih ili obnavljanje postojećih proizvodnih i matičnih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, kao i na postavljanje protivgradnih mreža i objekata.

Subvencije za voćarsku i vinogradarsku proizvodnju

Opština će finansirati i nabavku opreme iz sredstava za testiranje, konsku selekciju, konzervaciju i multiplikaciju sadnog materijala.

Troškovi se odnose na standarde i standardne SA sadnice ili sertifikovane sadnice voćaka i vinove loze, a da bi poljoprivredni proizvođači ostvarili pravo na subvenciju, moraju imati najmanje 10 ari pod jagodičastim voćem ili vinovom lozom, odnosno najmanje 20 ari pod jabučastim, koštičavim i drugim vrstama voćaka.

Najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu zahteva je 100.000 dinara, dok finansijska sredstva predviđena za realizaciju javnog poziva iznose milion dinara. Podsticaji se dodeljuju kao namenska i bespovratna sredstva, a javni poziv je otvoren do 10. novembra ove godine.

Pravo na ove podsticaje imaju svi oni koji su izmirili poreze i ostale obaveze za protekli period i ukoliko su investiciju realizovali u toku ove kalendarske godine, to jest do kraja konkursa. Uz zahtev za subvencionisanje, podnosilac dostavlja i izjavu da već ne koristi podsticaje po nekom drugom osnovu, kao i potvrdu o aktivnom i komercijalnom statusu gazdinstva u 2016. godini.


# opština subvencije voćarstvo vinogradarstvo fond za razvoj poljoprivrede
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima