Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Представљен нови пољопривредни програм данске Владе

rss

29.12.2010.

Јуче је општину Алексинац посетио координатор “Fruit & Berries”, пољопривредног програма који се реализује у сарадњи Владе Краљевине Данске и Републике Србије, господин Дагфинн Мое.

Реч је новом програму за развој пољопривреде који финансира данско Министарство иностраних послова, који траје 4 године и одвија се у четири округа: нишавском, пчињском, јабланичком и топличком.

Овај програм који је, иначе, фокусиран на унапрђење производње и прераде малина, јагода, боровнице, шљива и вишања, одвија се кроз две компоненте: изградња капацитета, за коју је издвојено 1,9 милиона евра, и донације до 50% вредности индивидуалних пројеката – за коју је укупно издвојено 5, 9 милиона евра.

Председник општине, Иван Димић, упознао је господина Дагфина са потенцијалима наше општине у овој области. Посебно је било речи о могућој сарадњи са Пољопривредном школом “Шуматовац”, Удружењем “Јагода” из Гредетина и Фондом за развој пољопривреде општине Алексинац, чије је активности представио Радомир Стојановић, представник Фонда. Овом приликом тема разговора били су и капацитети некадашњег пољопривредног гиганта ПИК-а Алексинац.

Координатор данског пољопривредног програма, Дагфин Мое, изразио је огромно задовољство представљеним потенцијалима наше општине и као и жељу за развојем будуће сарадње.

Коментара: 1


# председник општине Иван Димић Радомир Стојановић пољопривреда Данска
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Zoran 07.01.2011.
    Данска нас је бомбардовала и сада долази као окупатор по јефтине сировине и да израбљује Србе.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима