Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predstavljen novi poljoprivredni program danske Vlade

rss

29.12.2010.

Juče je opštinu Aleksinac posetio koordinator “Fruit & Berries”, poljoprivrednog programa koji se realizuje u saradnji Vlade Kraljevine Danske i Republike Srbije, gospodin Dagfinn Moe.

Reč je novom programu za razvoj poljoprivrede koji finansira dansko Ministarstvo inostranih poslova, koji traje 4 godine i odvija se u četiri okruga: nišavskom, pčinjskom, jablaničkom i topličkom.

Ovaj program koji je, inače, fokusiran na unaprđenje proizvodnje i prerade malina, jagoda, borovnice, šljiva i višanja, odvija se kroz dve komponente: izgradnja kapaciteta, za koju je izdvojeno 1,9 miliona evra, i donacije do 50% vrednosti individualnih projekata – za koju je ukupno izdvojeno 5, 9 miliona evra.

Predsednik opštine, Ivan Dimić, upoznao je gospodina Dagfina sa potencijalima naše opštine u ovoj oblasti. Posebno je bilo reči o mogućoj saradnji sa Poljoprivrednom školom “Šumatovac”, Udruženjem “Jagoda” iz Gredetina i Fondom za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac, čije je aktivnosti predstavio Radomir Stojanović, predstavnik Fonda. Ovom prilikom tema razgovora bili su i kapaciteti nekadašnjeg poljoprivrednog giganta PIK-a Aleksinac.

Koordinator danskog poljoprivrednog programa, Dagfin Moe, izrazio je ogromno zadovoljstvo predstavljenim potencijalima naše opštine i kao i želju za razvojem buduće saradnje.

Komentara: 1


# predsednik opštine Ivan Dimić Radomir Stojanović poljoprivreda Danska
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Zoran 07.01.2011.
    Danska nas je bombardovala i sada dolazi kao okupator po jeftine sirovine i da izrabljuje Srbe.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima