Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ни уз пресуду не могу назад на посао већ годину дана

rss

22.04.2016. Бранко Јанчаковић

Група радника алексиначког “Фрада” не може да се врати на посао већ годину дана, иако имају правоснажне и извршне пресуде у своју корист.

Пословодство стално мења назив фирме: Отпуштени радници

Деветорица чланова два синдиката добила су отказе због штрајка 2014. Суд је одлучио да предузеће осморицу мора да врати на посао. Међутим, већ годину дана пословодство одбија да поступи по налогу суда.

- Кад је пресуда постала извршна, дошли смо у фабрику, али нас је директор Бранимир Забуновић вратио још са капије уз образложење да је седиште фирме пресељено у Београд и да треба тамо да се јавимо. Провером адресе утврдили смо да се ради о канцеларији у једном београдском хотелу - каже Млађан Марковић.

Горан Радић каже да пословодство стално пребацује раднике из фирме у фирму, иако се фабрика и погони све време налазе у Алексинцу.

- Седиште фирме “Фрад филтери” директор је прво преселио у Београд у хотелску собу. Та фирма има једног запосленог, директора Забуновића, док је све раднике после пребацио у “Фрад интернационал Београд”, огранак Алексинац, а сада је најновији назив фирме “Фрад продакшн Алексинац”. Радници су све време у погону овде у Алексинцу. Он је на суду рекао како је требало да се вратимо у прву фирму, али нисмо имали потписане анексе са другом фирмом у коју су прешли радници - каже Радић.

У Основном суду у Алексинцу кажу да је донето решење о дозволи извршења, али да је “Фрад” у законском року уложио приговоре. Портпарол суда Мира Павловић каже да поступак пролонгира и то што је “Фрад” мењао називе фирми.

- Због тога повериоци не знају кога да означе као дужника, па им судија враћа документацију да ускладе податке - каже она.

Забуновић није желео да коментарише случај када смо га позвали телефоном.

- Немам коментар, не бих улазио у те полемике - каже Забуновић.

Он је иначе, раније прекршајно кажњаван јер је новинама ударио радника током штрајка.

www.blic.rs


# Београд синдикат Фрад Бранимир Забуновић Горан Радић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима