Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ni uz presudu ne mogu nazad na posao već godinu dana

rss

22.04.2016. Branko Jančaković

Grupa radnika aleksinačkog “Frada” ne može da se vrati na posao već godinu dana, iako imaju pravosnažne i izvršne presude u svoju korist.

Poslovodstvo stalno menja naziv firme: Otpušteni radnici

Devetorica članova dva sindikata dobila su otkaze zbog štrajka 2014. Sud je odlučio da preduzeće osmoricu mora da vrati na posao. Međutim, već godinu dana poslovodstvo odbija da postupi po nalogu suda.

- Kad je presuda postala izvršna, došli smo u fabriku, ali nas je direktor Branimir Zabunović vratio još sa kapije uz obrazloženje da je sedište firme preseljeno u Beograd i da treba tamo da se javimo. Proverom adrese utvrdili smo da se radi o kancelariji u jednom beogradskom hotelu - kaže Mlađan Marković.

Goran Radić kaže da poslovodstvo stalno prebacuje radnike iz firme u firmu, iako se fabrika i pogoni sve vreme nalaze u Aleksincu.

- Sedište firme “Frad filteri” direktor je prvo preselio u Beograd u hotelsku sobu. Ta firma ima jednog zaposlenog, direktora Zabunovića, dok je sve radnike posle prebacio u “Frad internacional Beograd”, ogranak Aleksinac, a sada je najnoviji naziv firme “Frad prodakšn Aleksinac”. Radnici su sve vreme u pogonu ovde u Aleksincu. On je na sudu rekao kako je trebalo da se vratimo u prvu firmu, ali nismo imali potpisane anekse sa drugom firmom u koju su prešli radnici - kaže Radić.

U Osnovnom sudu u Aleksincu kažu da je doneto rešenje o dozvoli izvršenja, ali da je “Frad” u zakonskom roku uložio prigovore. Portparol suda Mira Pavlović kaže da postupak prolongira i to što je “Frad” menjao nazive firmi.

- Zbog toga poverioci ne znaju koga da označe kao dužnika, pa im sudija vraća dokumentaciju da usklade podatke - kaže ona.

Zabunović nije želeo da komentariše slučaj kada smo ga pozvali telefonom.

- Nemam komentar, ne bih ulazio u te polemike - kaže Zabunović.

On je inače, ranije prekršajno kažnjavan jer je novinama udario radnika tokom štrajka.

www.blic.rs

Komentara: 3


# Beograd Frad Branimir Zabunović Goran Radić
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+10) (-0)

  Zabunovic i Vucic 22.04.2016.
  Zabunovic je Vucicev covek i ko moze protiv njih. Zlo najvece.

 • (+9) (-0)

  Milojko Pantic 22.04.2016.
  Ni radnici rudnika "Soko" i ostalih rudnika, ni posle 3, 4 godine ne mogu da naplate dugovanja firme za neplaceni prekovremeni i nocni rad, iako imaju pravosnazne presude u njihovu korist.
  Rudnici i dalje u redovnim isplatama radnicima NE placaju to isto, iako su tuzeni i dobijeni na sudu. A celnici rudnika zajedno sa vrhom drzave pokusavaju na sve nacine (pretnjama itd) da nateraju radnike da odustanu od tuzbe, ili da prihvate neku mizernu cifru (kes na ruke) u odnosu na presudjene hiljade eura odstete, pod izgovorom da ce se zbog radnika ugasiti firme ako budu morali da isplate sve.. sada su radnici krivi sto ih je neko krao i sto traze pravdu....
  Ali se o svemu tome nikako ne pise i ne govori u javnosti, neko sve to zataskava

 • (+0) (-0)

  Toplica 23.04.2016.
  Proci ce i Zabunovic kao Nenadovic u Preduzecu za puteve. Dibio ga radnik preko Suda a ovaj nije hteo da ga vrata, pa mu radnik pustio krivicnu prijavu. Direktor kaznjen sa 200 000 a firma sa 1 mil. I mora da ga vrati inace se kazna duplira. Tako ce i Zabunovic da prodje.... sve dodje na svoje!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima