Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Биће "Босфор" крај Мораве

rss

08.02.2015. Припремила Јелена Мариновић

Радови на реновирању мотела у Алексинцу, који је пре нешто мање од две године купио турски бизнисмен Февзи Шиљик су при крају.
Уз додатне садржаје у том објекту на Коридору 10, који ће до лета бити опремљени, укупна инвестиција вредеће око пет милиона евра.

РТС: Биће "Босфор" крај Мораве

Иако радови још нису завршени, ресторан у оквиру тог комплекса ради и већ има сталне госте. Међу њима највише је турских држављана.

"Често возим из Турске до европских земаља и по 2.000 километара. Наравно да правим паузе, и одмор ми је потребан тачно на овом делу пута", каже возач камиона из Турске Седат Шен.

Нови власник, Турчин из Истанбула, који је пре 20 година живео у Призрену, највише је и рачунао на странце, и то управо турске држављане у транзиту, којима је прилагођен мени и друге услуге. Као искусан бизнисмен, овај објекат није случајно купио.

"Годишње преко два милиона Турака пролази преко Србије, с тим да има и камионџија - око 150.000 камиона само пролази", каже власник Февзи Шиљи.

Сви они својевремено су навраћали у хотел "Наис" код Ниша, од Алексинца удаљен двдесетак киометара, који је, међутим, већ више од две године затворен. И док "Наис" чека купца, хотел код Алексинца преузео је његове некадашње госте и упослио младе људе.

"Пар година сам се бавила пословима невезаним за хотелијерство, а сада сам у најкраћем року добила посао и бавим се оперативом. Много ми значи. Задовољна сам, услови су добри за једног радника", каже Александра Петровић, хотелијер из Житковца.

Хотел "Босфор" биће отворен у марту, а планира се да до лета у том комплексу буде изграђен базен и аутлет шопинг центар. А Шиљик је после две деценије живота у ужурбаном Истанбулу, мир пронашао у селу у околини Алексинца.

 


# Босфор хотел Февзи Шиљик Морава мотел Босфор хотел Александра Петровић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима