Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мотел поново ради

rss

08.03.2015. Текст и фото Душан Стевановић

Након 20 година, некадашњи понос алексиначког угоститељства, Мотел крај Мораве, поново, је почео са радом.
Господин Февзи Шиљик, који је купио део комплекса Мораве турист, реновирао је старо здање Мотела и направио нешто што у Алексинцу давно нико није.

Мотел поново ради

Све у мермеру, са аристократском расветом, укусно аранжирано. Мотел одаје утисак врло луксузног објекта. Истини за вољу, ресторан је добио и нови назив - Ела.

"Објекат ће бити у свери пролазног типа и банкет сале. Организоваће се све врсте породичних прослава, као и забаве различитог типа. У мениу се налазе све врсте меса, воћа, поврћа, слаткиша, алкохолног и безалкохолног пића. Стално ћемо имати презентације неког новог јела, као и презентацију турске кухиње која је слична нашој. Основа јела је иста, али су укуси различити и треба их пробати. Цене ће бити сличне конкуренцији, али ћемо имати много већи асортиман, како за домаћег, тако и за страног госта." - рекла нам је главна хотелијерка Александра Петровић.

Поред ресторана, за месец дана биће отворен и велелепни хотел Босфорус са 60 соба и 10 апартмана. У склопу тога радиће и спа центар са свим врстама масажа, турским купатилом и Центром за лепоту. Крај њих ће се наћи тениски терени и Камп центар.

Нешто касније, прорадиће конференциска сала са још 20 соба и Аутлет центар, у коме ће моћи да се купи гардероба свих најпознатијих светских марки, по дампинг ценама.

Тренутно је у овом предузећу запошљено око 30–так радника, са тенденцијом раста, како се послови буду ширили. Биће потребе за радницима профила собарице, хаус мајстори, помоћни радници, конобари, кувари, шанкери, рецепционари...

"Ви, Срби морате да верујете у своју бољу будућност и много више да радите. Ја, у овој средини видим перспективу и светле тренутке. Зато сам и дошао, овде, да живим, радим и уложим свој капитал." – рекао нам је бизнисмен Февзи Шиљик.

Што би наш народ рекао - из његових уста у Божије уши. Дај Боже.

 


# Февзи Шиљик Морава мотел Босфор хотел Александра Петровић ресторан
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима