Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

RTS: Biće "Bosfor" kraj Morave

rss

08.02.2015. Pripremila Jelena Marinović

Radovi na renoviranju motela u Aleksincu, koji je pre nešto manje od dve godine kupio turski biznismen Fevzi Šiljik su pri kraju.
Uz dodatne sadržaje u tom objektu na Koridoru 10, koji će do leta biti opremljeni, ukupna investicija vredeće oko pet miliona evra.

RTS: Biće "Bosfor" kraj Morave

Iako radovi još nisu završeni, restoran u okviru tog kompleksa radi i već ima stalne goste. Među njima najviše je turskih državljana.

"Često vozim iz Turske do evropskih zemalja i po 2.000 kilometara. Naravno da pravim pauze, i odmor mi je potreban tačno na ovom delu puta", kaže vozač kamiona iz Turske Sedat Šen.

Novi vlasnik, Turčin iz Istanbula, koji je pre 20 godina živeo u Prizrenu, najviše je i računao na strance, i to upravo turske državljane u tranzitu, kojima je prilagođen meni i druge usluge. Kao iskusan biznismen, ovaj objekat nije slučajno kupio.

"Godišnje preko dva miliona Turaka prolazi preko Srbije, s tim da ima i kamiondžija - oko 150.000 kamiona samo prolazi", kaže vlasnik Fevzi Šilji.

Svi oni svojevremeno su navraćali u hotel "Nais" kod Niša, od Aleksinca udaljen dvdesetak kiometara, koji je, međutim, već više od dve godine zatvoren. I dok "Nais" čeka kupca, hotel kod Aleksinca preuzeo je njegove nekadašnje goste i uposlio mlade ljude.

"Par godina sam se bavila poslovima nevezanim za hotelijerstvo, a sada sam u najkraćem roku dobila posao i bavim se operativom. Mnogo mi znači. Zadovoljna sam, uslovi su dobri za jednog radnika", kaže Aleksandra Petrović, hotelijer iz Žitkovca.

Hotel "Bosfor" biće otvoren u martu, a planira se da do leta u tom kompleksu bude izgrađen bazen i autlet šoping centar. A Šiljik je posle dve decenije života u užurbanom Istanbulu, mir pronašao u selu u okolini Aleksinca.

 

Komentara: 2


# Bosfor hotel Fevzi Šiljik Morava motel Bosfor hotel Aleksandra Petrović
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-2)

    Propali student 11.02.2015.
    Lep tekst, vidi se da je novinarka pismena

  • (+4) (-4)

    PP 09.03.2015.
    Nece taj od Turaka koji prolaze leba da se najede.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima