Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ОКРУЖНА ЛИГА: Рутевчанима дерби на градском стадиону

rss

17.11.2019. Милан Милојевић

Рудари славили у Доњем Душнику, Корманцима велики бод у Дољевцу, Крушијани наставили са лошим играма

Екипа ОФК 'РУТЕВАЦ 1908' са данашње утакмице

На градском стадиону у Алексинцу, домаћи Рутевац је славио у дербију кола против другопласираног Радничког из Кочана. Све је било решено после првих 45 минута. Сигурном и борбеном игром домаћи су преко Милоша Митровића у 11 и Николе Денића у 43 минуту  имали убедљиво вођство. Наставак је донео мало повученију игру Рутевчана што гости користе да ублаже пораз преко Димитријевића пет минута пре краја утакмице из казненог ударца.

Рудари су успели да вежу и другу победу  у низу. Овог пута су славили као гости у Доњем Душнику, против домаћег Елида. Стрелци за нова три бода били су Стефан Петровић и Алекса Стојменовић. Оба поготка постигнута су у првом полувремену.

Корманци су успели да остану непоражени у Дољевцу. Након минималног заостатка у првом полувремену, бољом игром у наставку поготком ветерана Нешића долазе до великог бода.

Крушијани настављају да срљају и сами себе гурају у амбис. Три бода су отпутовала за Чечину, а домаћима остају бриге и немирни зимски снови око обезбеђивања опстанка ове сезоне.

На крају да напоменемо да екипа Палилуле није играла своју утакмицу јер се гости из Падине нису појавили у заказаном термину нити најавили свој недолазак. Највероватније ће комисија регистровати утакмицу службеним резултатом у корист Алексинчана.

 

СЕМАФОР 15.КОЛА :

 

Елид - Рудар АЛПОС  0:2

Напредак 2012 – Моравац (Ч) 0:1

Младост - Заплањац 2:1

Наисус 1977 - Раднички 1947 6:2

Дољевац - Слога   1:1

Победа - Моравац (ЗТ) 1:2

ОФК Рутевац 1908 – Раднички 1924  2:1

Палилула - Падина 1989  3:0 (службени резултат, гост није дошао)

Баличевац 1974 – Расовача 2:4

 

 

Наисус из Рожине је увећао предност у односу на првог пратиоца, та предност сада износи девет бодова, Рутевчани су овом победом заменили места са екипом из Кочана, Рудари су другом везаном победом скочили на четврто место, имају 28 бода, Корманци деле девето са екипом из Батушинца по 22, Палилулци са 13 су прескочили Крушијане који су лошим играма сакупили само 12 бода.   

 

У утакмицама претпоследњег кола следећег викенда у Корману се игра локални дерби између Слоге и Напретка из Крушја, Рудари дочекују Младост из Батушинца, Рутевчани гостују екипи Падине док Палилула у дербију зачеља игра против Баличевца.


# фудбал Нишавска окружна лига Алекса Стојменовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима