Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Никола Трајковић је европски првак!

rss

25.05.2014.

Лепе вести из Шведске, са Европског првентсва у Џиу џици за јуниоре и кадете. Представници Србије освојили су златна одличја у 2 категорије

Никола Трајковић је европски првак!

Алексинчанин Никола Трајковић је освоји златну медаљу у категорији кадети - 73 килограма.

Златну медаљу освојила је и Кристина Аћимовић, у категорији јуниорке +70 кг из Аикидо и џиу џицу клуба "Хеан До" из Темерина.

Европско првентсво у Џиу џици за кадете и јуниоре одржава се у Лунду 24. и 25. маја 2014. године, у Шведској, а наступила је и наша репрезентација, предвођена тренером Драганом Трајковићем.

За Репрезентацију Србије поред осталих такмичара, наступају и четири такмичара из Џудо и џиу џицу клуба "Н&Ф"из Алексинца, и то:

- Владица Ранђеловић, 1994, из Доњег Сухотна, у категорији: јуниори -56 кг
- Грујић Дарко, 1994, из Горњег Сухотна, у категорији: јуниора -62 кг
- Никола Трајковић, 1997, из Алексинца, у категорији: кадети -73 кг и
- Филип Трајковић, 1999, из Алексинца, у категорији: кадети -73 кг

Посебно значај разултат остварио је НИКОЛА ТРАЈКОВИЋ у категорији кадети -73 кг, који је освојио прво место и постао ПРВАК ЕВРОПЕ. Ово је историјски успех наше Репрезуентације јер је први Првак Европе у историји наше земље. Победио је следеће такмичаре: Wehowsky Leon из Немачке, затим Souretis Ermis Christos из Грчке, потом у полуфиналу Dzutsev Feliks из Русије и у финалу Van de Griend Cees из Холандије.

У стручном штабу Репрезентације Србије био је и национални тренер Репрезентације за борбе ДраганТрајковић тренер нашег клуба из Алексинца, који је након овог такмичења постао најтрофејнији џиу џицу тренер у Србији, који је до сада освојио 2 злата на Европским првенствима за јунире икадете, једну златну медаљу са Светског првенства за јуниорке, једну бронзану медаљу са Светског првенства за наде и једну бронзану медаљу са Европског првенства за сениоре.


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ шампион првак Кристина Ађимовић Темерин злато медаља јуниори кадети Шведска борилачки спортови
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима