Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Skuplja voda, iznošenje smeća, pijačne usluge...

rss

17.02.2011. Izvor: Aleksinačke novosti

Skuplja voda, iznošenje smeća, pijačne usluge...
Aleksinačko Opštinsko veće, na sednici održanoj krajem prošle nedelje, između ostalog, dalo je saglasnost na poskupljenje vode i svih komunalnih usluga za 3 odsto.

Nove cene primenjivaće se retroaktivno, od 1. februara, sem poskupljenja pogrebnih i pijačnih usluga, koje će na snazi biti od 1. marta.

Sledeće poskupljenje komunalnih usluga Aleksinčani mogu očekivati u junu, a kako je planirano takođe za tri odsto.

Komentara: 2


# opštinsko veće
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Srdjan-Mili 17.02.2011.
  Prosto je neverovatno kako ovde vise nema ni kriticke misli!?Nekad je javnost reagovala na poskupljenja,koja sad zaista nisu preterana ,ali cudno je da to prolazi bez apsolutno ikakve rasprave. Zasto to kazem,zato sto je privredna aktivnost i broj zaposlenih na minimumu u zadnjih desetak godina u nasoj opstini.Naplativost , po ovim sadasnjim cenama komunalnih usluga i vode, je negde do 40-ak % po recima merodavnih, i onda postavljam pitanje ,sa razlogom, iako ce biti odgovor da su inputi i projektovana inflacija uzrok tome ,kako je moguce da bez sagledavanja situacije u drustvu,konkretno plateznu moc vecine gradjana Aleksinca se donose takve odluke koji direktno podrivaju ionako katastrofalni standard nasih sugradjana? Pitanje postavljam kao gradjanin koji vrlo dobro vidi situaciju, za razliku od nekih koji izgleda posmatraju situaciju ruzicastim naocarima, da se nas Aleksinac, i celokupna opstina pretvara u buvlju pijacu da ne kazem deponiju.Pitanje je sa razlogom sugestivno.

 • (+0) (-0)

  Aleksandar 21.02.2011.
  Mislim da poskupljenje koje se kreće u okvirima 1-5% predstavlja korekciju cena za povećanje troškova i da su ovakve korekcije normalne.

  Poskupljenja koja smo do sada imali a krećuse od 10-25% predstavljaju probleme i narušavaju sisteme vrednovanja i ekonomsku stabilnost. Takav je slučaj u Leskovcu:
  http://www.juznasrbija.com/vesti/grejanje-i-voda-skuplji-od-nove-godine-za-20-odsto.html

  Sigurno je da novo poskupljenje nikoga ne raduje, ali za analizu ovakve vesti je potrebno više detalja o razlozima poskupljenja.


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}