Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održane 26. i 27. sednica SO

rss

09.04.2011.

Nakon vesti iz više izvora, a pisale su o tome mnoge regionalne i republičke medijske kuće, izašlo je i saopštenje na zvaničnom sajtu opštine.

Priče iz različitih izvora imaju različit sadržaj, ali su političke deobe i netrpeljivost u aleksinačkm političkom životu odavno realnost. Po svemu sudeći to će još dugo trajati.

Održane 26. i 27. sednica SO
Održana 26. sednica SO Aleksinac
Izvor: Sajt opštine Aleksinac

Na 26. sednici SO Aleksinac, održanoj u ponedeljak, 4. aprila, na dnevnom redu našle su se 33 tačke.

Odbornici aleksinačke Skupštine raspravljali su o 6 tačaka dnevnog reda, dok će o ostalim tačkama dnevnog reda biti raspravljano u nastavku ove sednice, zakazanom za ponedeljak, 11. april.

Na svom 26. zasedanju, članovi SO Aleksinac razmatrali su i usvojili Izveštaje o poslovanju javnih preduzeća opštine Aleksinac za 2010. godinu, među kojima su „Komunalne usluge“, „Vodovod i kanalizacija“, Javno preduzeće za puteve i stambeno komunalnu delatnost i JNIRTVP „Reč radnika“.

Na sednici SO Aleksinac, između ostalog, razmatrana je i usvojena Odluka Upravnog odbora o pokriću gubitaka JKP „Komunalne usluge“ .

Na kraju prvog dela 26. sednice, članovi opštinske Skupštine su razmatrali i usvojili Predlog odluke o usvajanju Akcionog plana za omladinsko preduzetništvo.

Nastavak redovne 26. sednice SO Aleksinac zakazan je za ponedeljak, 11. aprila, u 10 časova.

* * *

Uspešno održana 27. sednica SO Aleksinac sazvana na zahtev 21-og odbornika opozicije
Izvor: Sajt opštine Aleksinac

Nakon što je grupa od dvadeset i jednog odbornika opozicije podnela zahtev predsedniku Skupštine opštine Aleksinac, Miroslavu Stojkoviću, za sazivanje sednice SO, u sredu 6. aprila, održana je 27. sednica.

Na dnevnom redu pomenute sednice našle su se samo dve tačke: Predlog za razrešenje predsednika Skupštine opštine Aleksinac, Miroslava Stojkovića i Predlog za razrešenje zamenika predsednika Skupštine opštine Aleksinac, Novice Kostića.

Pred sam početak 27. zasedanja aleksinačke Skupštine, 6 odbornika opozicije je povuklo svoj potpis inicijative da se raspravlja o razrešenju predsednika SO Aleksinac i njegovog zamenika. Međutim, 9 novih odbornika SO Aleksinac je podržalo pomenutu inicijativu, tako da je uz 15 preostalih Skupština imala zahtev više od jedne trećine odbornika, koliko je i potrebno po Statutu opštine Aleksinac, i po zakonskom osnovu zasedala 27. put po redu.

Tajnim glasanjem, u kome je, pored ostalih odbornika, učestvovalo samo par predstavnika opozicije, za razrešenje predsednika SO Aleksinac, Miroslava Stojkovića, izjasnio se samo 1 odbornik, dok su se za razrešenje zamenika predsednika SO Aleksinac, Novice Kostića, izjasnila 2 odbornika. Kako zakon predviđa da je za razrešenje predsednika SO Aleksinac i njegovog zamenika potrebna apsolutna većina, obe ove inicijative nisu prošle.

Po Zakonu o lokalnoj samoupravi odbornici koji su pokrenuli inicijativu za razrešenje predsednika SO Aleksinac i njegovog zamenika, istu ne mogu pokrenuti u narednih 6 meseci.


Komentara: 0


# Aleksinac Komunalne usluge JP Reč radnika sajt SO Aleksinac
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}