Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Konačno okončan tenderski postupak za uličnu rasvetu 2013. godine

rss

30.08.2013. Radio Aleksinac, Aleksinac.Net

Javno preduzeće Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac potpisalo je ugovor sa instalaterskom radnjom „Markoni” iz Aleksinca o održavanju javne rasvete, pa je tako ovaj problem konačno rešen tek osam meseci nakon početka godine.

Umesto 12 meseci ovaj Ugovor će biti na snazi svega 4.

Osmomesečna saga sa javom rasvetom konačno završena - posao dobio

Iako je javni konkurs za obavljanje poslova na održavanju ulične rasvete raspisan u januaru (umesto da bude okončan prethodne godine), zakasnelom rešenju pridonele su žalbe koje su višim institucijama podnosili pojedini učesnici žaleći se na brojne neregularnosti, objašnjava razloge kašnjenja direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović.

- Prvo je komisija odbila sva četiri ponuđača jer nisu ispunjavali uslove, to jest nisu imali neophodnu papirologiju. Onda se žalilo preduzeće „Metaltrans“ Republičkoj agenciji za zaštitu prava ponuđača, koja je iznela mišljenje da su papiri ovog ponuđača dobri. Komisija i upravni odbor Direkcije su potom prihvatili ponudu ovog preduzeća, međutim onda se žalio drugi ponuđač, „Markoni“, pa je to opet išlo u Republičku agenciju za zaštitu prava ponuđača. Pošto su oni doneli odluku da je i ova dokumentacija ispravna, naša komisija je onda dodelila posao „Markoniju“, da bi se „Metaltrans“ još jednom žalio. Ponovo je tu išlo dopisivanje i prepisivanje i tek juče su se stekli uslovi da možemo da potpišemo ugovor sa izvođačem radova na održavanju ulične rasvete. Mislim da ćemo za nekoliko dana ublažiti kašnjenje i zameniti sijelice koje su pregorele.

Poučeni ovogodišnjim iskustvom i u dogovoru sa rukovodstvom opštine, u Direkciji za sledeću godinu planiraju osposobljavanje Javnog komunalnog preduzeća „Komunalne usluge” za obavljanje ovakvih poslova, pa će od januara 2014. godine najverovatnije održavanje javne rasvete biti povereno ovom opštinskom preduzeću.

O blagovremenom tenderskom postupku u direkciji i ne razmišljaju, tako da će narednu godinu verovatno započeti bez ugovogo o održavanju ulične rasvete, a može se ponoviti situacija da toga ne bude ni nakon 8 meseci

Ostaje nejasno da li je vrednost Ugovora na godišnjem nivou ili samo za naredna 4 meseca koliko će Ugovor biti na snazi.

 

Komentara: 0


# Dragoslav Živadinović Komunalne usluge JP upravni odbor
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima