Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Коначно окончан тендерски поступак за уличну расвету 2013. године

rss

30.08.2013. Радио Алексинац, Алексинац.Нет

Јавно предузеће Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац потписало је уговор са инсталатерском радњом „Маркони” из Алексинца о одржавању јавне расвете, па је тако овај проблем коначно решен тек осам месеци након почетка године.

Уместо 12 месеци овај Уговор ће бити на снази свега 4.

Осмомесечна сага са јавом расветом коначно завршена - посао добио

Иако је јавни конкурс за обављање послова на одржавању уличне расвете расписан у јануару (уместо да буде окончан претходне године), закаснелом решењу придонеле су жалбе које су вишим институцијама подносили поједини учесници жалећи се на бројне нерегуларности, објашњава разлоге кашњења директор Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић.

- Прво је комисија одбила сва четири понуђача јер нису испуњавали услове, то јест нису имали неопходну папирологију. Онда се жалило предузеће „Металтранс“ Републичкој агенцији за заштиту права понуђача, која је изнела мишљење да су папири овог понуђача добри. Комисија и управни одбор Дирекције су потом прихватили понуду овог предузећа, међутим онда се жалио други понуђач, „Маркони“, па је то опет ишло у Републичку агенцију за заштиту права понуђача. Пошто су они донели одлуку да је и ова документација исправна, наша комисија је онда доделила посао „Марконију“, да би се „Металтранс“ још једном жалио. Поново је ту ишло дописивање и преписивање и тек јуче су се стекли услови да можемо да потпишемо уговор са извођачем радова на одржавању уличне расвете. Мислим да ћемо за неколико дана ублажити кашњење и заменити сијелице које су прегореле.

Поучени овогодишњим искуством и у договору са руководством општине, у Дирекцији за следећу годину планирају оспособљавање Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” за обављање оваквих послова, па ће од јануара 2014. године највероватније одржавање јавне расвете бити поверено овом општинском предузећу.

О благовременом тендерском поступку у дирекцији и не размишљају, тако да ће наредну годину вероватно започети без угового о одржавању уличне расвете, а може се поновити ситуација да тога не буде ни након 8 месеци

Остаје нејасно да ли је вредност Уговора на годишњем нивоу или само за наредна 4 месеца колико ће Уговор бити на снази.

 


# Драгослав Живадиновић Дирекција Комуналне услуге ЈП управни одбор
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима