Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

FUTSAL: Nova pobeda Brđanke

rss

19.11.2019. Milan Milojević

Teško izvojevana pobeda Aleksinčana

Detalj sa meča Brđanka-Temnić

KMF ‘’BRĐANKA’’ (ALEKSINAC) – KMF ‘’TEMNIĆ’’ (VARVARIN)  5:4 (2:2)

U derbiju 5.kola Regionalne futsal lige ‘’SEVER’’, u hali sportova u Aleksincu, viđena je jedna borbena i neizvesna utakmica. Hladan tuš u 15-toj sekundi i vođstvo gostiju nije poremetilo domaće igrače i u nastavku solidnom igrom stvaraju bezbroj neiskorišćenih prilika koje su otišle u nepovrat  ali i odličnim intervencijama vratara gostiju Maksimovića. U devetom minutu kapiten Aleksinčana Slobodan Živković konačno probija bedem gostiju za poravnanje rezultata. Nastavlja se sa pritiskom, lopta kruži oko Maksimovićevog gola ali se rezultat nije menjao sve do 18 minuta kada gosti iz drugog svog šuta dolaze do nove prednosti. Strelac je ponovo bio Nenad Todorović. Ipak na deset sekundi pre kraja prvog poluvremena Mihajlo Cvetković ponovo donosi izjednačenje rezultata.
Nastavak donosi mirniju igru obeju ekipa. Gosti su čekali svoju priliku iz kontranapada i polovinom drugog poluvremena za nepuna dva minuta postižu dva pogotka i dolaze do opipljivije prednosti. Svoj treći pogodak postiže Nenad Todorović, dok Predrag Lazarević koristi lošu komunikaciju Vladimira Gojkovića i vratara Dalibora Đorđevića te duplira prednost svoje ekipe. 
To nije demorisalo igrače Brđanke te Vladimir Gojković minut kasnije smanjuje rezultat. Dva minuta kasnije u 33 minutu Dejan Arsić vraća neizvesnost i poravnava rezultat. Igrao se 35 minut kada je gostujući igrač Čukić igrao rukom u svom petercu te sudijama utakmice nije ostalo ništa drugo nego da pokažu na belu tačku. Siguran realizator bio je Mihajlo Cvetković, postigavši svoj drugi pogodak na utakmici čime je doneo velika tri boda Aleksinčanima.
Gosti su se predstavili kao jedna dobra, iskusna i kompaktna ekipa, koja u svakom trenutku zna šta hoće, i možemo slobodno reći da su svojim požrtvovanjem zaslužili barem bod na ovoj utakmici.

SEMAFOR 5.KOLA :

Brđanka - Temnić 5:4

Progres - Čaršija 7:4

Bor - Babušnica 2011  6:8

Gurgusovac - Ozren (nije igrano)

 

Na tabeli Paraćinski Progres ima maksimalnih 15 boda, drugo i treće mesto dele Ozren iz Sokobanje i Aleksinačka Brđanka, sakupili su po 9 boda na svom kontu uz po jedan meč manje, Knjaževački Gurgusovac je trenutno bez bodova.

Naredno kolo donosi novi derbi meč. Aleksinčani gostuju komšijama u Sokobanji, ekipi Ozrena.
 


# futsal Brđanka KMF
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima