Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Anketa: Stanje životne sredine opštine Aleksinac

rss

15.01.2016. Aleksandra Nikolovski

Da li mislite da je životna sredina grada Aleksinca i okolnih sela ugoržena ili ne?

Anketa: Stanje životne sredine opštine Aleksinac

Aleksinac je samo još jedan od gradova u Srbiji koji se susreće sa raznim problema koji mogu da naškode životnoj okolini samog grada i okolnih sela. Ne može se reći da su Aleksinac i okolna sela industrijski zagađeni, jer u ovom kraju industrija ne dominira toliko, kao što dominira poljoprivreda.

Međutim, na osnovu lokalnog ekološkog akcionog plana koji je urađen 2006 godine utvrđeno je da i tek kako postoje razna zagđenja i zagađivači koji utiču na samu životnu sredinu, a samim tim i na čovekovo zdravlje.

Na osnovu ovog plana, u periodu od 2006. godine do sada je pokrenuto više mera kako bi se suzbili problemi koji narušavaju okolinu. Neki su možda u potpunosti rešeni, neki delimično, a neki nisu ni  rešeni. Razlozi za to su mnogobrojni.

Na osnovu ovih problema, koje sada ima ovaj grad i njegova okolna sela, napravljena je jedna anketa pomoću koje se može utvrditi sadašnje stanje životne sredinine.

Anketa je poptuno anonimnog karaktera. Sadrži 22 pitanja koja su potrebna kako bi se procenilo stanje životne sredine u Aleksincu i okolnim selima. Svi ljudi od 16 godina pa naviše, a koji žive u Aleksincu i okolnim selima, ili povremeno  borave na istoj teritoriji mogu popunjavati ovu anektu. Takođe, ukoliko niste iz ovog područija, a poznajete ljude koji žive na teritoriji  Opštine Aleksinac, možete im proslediti ovu anketu.

Komentara: 0


# ekologija Aleksandra Nikolovski anketa
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}