Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prekršajni sud je rešio dva predmeta protiv navodnih organizatora protesta i oba je odbacio

rss

03.02.2022. Južne vesti

Od 20 policijskih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, koji se odnose na nedavne ekološke proteste u Nišu i Aleksincu, niški Prekršajni sud je rešio 2 predmeta i oba je odbacio jer, kako obrazlažu, radnja opisana u zahtevu nije prekršaj. Od ukupno 83 zahteva za sudsko odlučivanje po prekršajnim nalozima, van snage je stavljeno njih 5, a razlog je taj što policija nije u roku dostavila dokaze.

Foto: arhiva

Prekršajnom sudu je niška policija podnela je 17 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je aleksinačka policija podnela 3. Svi okrivljeni se terete da su organizovali okupljanje bez prijave nadležnom organu.

Dalje, u dva slučaja, okrivljeni se terete da su svojim ponašanjem narušavali javni red i mir, za koji prekršaj je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000do 150.000 dinara, a ukoliko je prekršaj učinjen u grupi propisana je kazna zatvora u trajanju od 30 do 60 dana ili rad u javnom interesu. Jedan zahtev je podnet od strane policije zbog sumnje da se okrivljeni u svojstvu pešaka kretao i zadržao na kolovozu, za koji prekršaj je propisana novčana kazna u iznosu od 5000 dinara - navode iz Suda.

Od toga, niški Prekršajni sud je do sada rešio dva predmeta i odbacio zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, jer, kako navode, radnja opisana u zahtevu nije prekršaj.

Takođe, Prekršajnom sudu u Nišu podneto je ukupno 83 zahteva za sudsko odlučivanje, po prekršajnim nalozima koje je izdala niška policija, njih 30 i 53 koje je podnela alekscinačka policija. Iz Suda saopštavaju i da se u prekršajnim nalozima najčešće radi o kretanju pešaka preko kolovoza.

Zbog toga što policija nije u roku otklonila nedostatke i dostavila dokaze, Sud je odbacio 5 zahteva za sudsko odlučivanje i stavio van snage prekršajne naloge.

Podsetimo, niška policije je i protiv Jelene Milošević iz stranke Slobode i pravde, podnela prekršajni nalog zbog kretanja na kolovozu, ali ga je Sud stavio van snage.

Izvor


# Aleksinac Niš ekologija policija protest
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima