Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prekršajni sud u Nišu dobio 20 zahteva policije i 127 zahteva učesnika protesta

rss

19.01.2022. Niške vesti

Prekršajnom sudu u Nišu do sada je stiglo 20 zahteva policije za pokretanje prekršajnog postupka zbog organizovanja ekoloških protesta 4. i 11. decembra, a 127 građana je podnelo zahtev za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koji su im uručeni zbog ometanja saobraćaja tokom protesta.

Foto: arhiva

Predsednik Prekšajnog suda Mišel Marković rekao je da su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti protiv 19 stanovnika Niša i jednog stanovnika Aleksinca, a među 127 ljudi koji su podneli zahteve za sudsko odlučivanje 83 je iz Niša i 44 iz Aleksinca.

„Nijedna odluka još nije doneta, sudije rade se na tome. Traže se dokazi, pa se pozivaju okrivljeni da se izjasne. To je zakonska procedura koja mora da se poštuje“, izjavio je Marković.

On je rekao da to nisu hitni postupci, već postupci kao i svi ostali.

Marković je ranije podsetio da za nepropisno kretanje kolovozom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje kaznu od 5.000 dinara, a za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu Zakon o javnom okupljanju predviđa kaznu od 100.000 do 150.000 dinara.

Svi su oni kazali da ih policija tokom protesta nije legitimisala i od Prekršajnog suda su zatražili objašnjenje kako su identifikovani i kako su se njihovi podaci poput matičnog broja našli u prekršajnim nalozima.

Izvor


# Aleksinac ekologija policija saobraćaj protest
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima