Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Andrija Jašarević osvojio prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju Anton Eberst u Novom Sadu

rss

27.11.2017.

Na Međunarodnom takmičenju Anton Eberst u Novom Sadu Andrija Jašarević, učenik III razreda OMŠ Vladimir Đorđević iz Aleksinca, je osvojio prvu nagradu.

Andrija Jašarević osvojio prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju Anton Eberst u Novom Sadu

Žiri, sastavljen od 7 članova, Savo Dimitrov (Bugarska), Tadej Kenig (Slovenija), Luiđi Magistreli (Italija), Đuro Pete (Srbija), Davor Reba (Hrvatska), Nikola Srdić (Srbija) i Ives Severe (Francuska), jednoglasno je Andriji dodelili prvu nagradu.

Andrija, koji je u klasi Dragana Živkovića, program je svirao uz klavirsku saradnju Sanje Pavlović

Inače, na ovom prestižnom takmičenju se dodeljuje samo jedna prva nagrada u kategoriji. Andrija je svirao u A kategoriji i takmičio se sa takmičarima koji su do dve godine stariji od njega. Andrija je još jednom ostvario izvanredan rezultat i opet pokazao da odlično napreduje i razvija se kao mladi umetnik. Svi članovi žirija su mu čestitali i istakli da ima odlično postavljenu impostaciju, lep ton i da poseduje veliku muzikalnost.

Ovo je dvanaesto takmičenje na kojem je Andrija učestvovao i uvek je bio ili laureat ili je osvajao maksimalan broj poena ili je uvek osvajao prvu prvu nagradu.

- Andrija već davno svira sve ozbiljniji program i kao njegov nastavnik očekujem da se i dalje razvija i napreduje, posebno jer je veoma radan i vredan. Njegov veliki rad i pobedničkog tima koji ga okružuje se uvek isplati i nagrađuje samo prvim mestima na najjačim takmičenjima u zemlji, kaže profesor Živković.


# muzika nagrada Novi Sad Vladimir Đorđević OMŠ Andrija Jašarević Dragan Živković Vladimir Đorđević Sanja Pavlović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima