Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Andrija Jašarević dobitnik Svetosavske nagrade

rss

27.01.2017. Tanjug, Aleksinačke vesti

Ministar prosvete Mladen Šarčević uručio je danas Svetosavske nagrade uspešnim učenicima, profesorima, kompanijama i institucijama za doprinos kvalitetu obrazovanja.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Svetosavsku plaketu za 2016. godinu dobio je Nemanja Stanković (učenik Škole za tekstil i dizajn u Leskovcu) za brojna priznanja iz fotografije, zatim Mihajlo Sporić (iz Matematičke gimnazije u Beogradu) za osvojene zlatne medalje na međunarodnim takmičenjima i Andrija Jašarević, uspešni klarinetista (škola "Vladimir Đorđević" iz Aleksinca).

Za uspešnog klarinistu Andriju Jašarevića Svetosavska nagrada mnogo znači i važna mu je zbog daljeg školovanja.

On je na devet takmičenja osvojio devet zlatnih medalja.

"Svakoga dana najmanje po tri sata vežbam. Nastupam u orkestru muzičke škole "Vladimir Đorđević"", kaže Jašarević.

Ministar Šarčević je poručio da će kroz nova zakonska rešenja država imati veće ingerencije u obrazovanju, jer se od ministarstva očekuje da reši sve probleme, a ono je "po važećim zakonima vrlo nemoćno".

"Vezanih smo ruku i nogu, iako je ovaj tim spreman da se suoči sa svakom nevoljom. Čeka nas mnogo posla", rekao je Šarčević.

On je dodao da se radi na podizanju svih nivoa obrazovanja, počev od preškolskih ustanova i uvođenja ranog školovanja, do fakulteta.

"Imamo potrebu da krenemo u zakone koji će nam dati mnogo više slobode i kreativnosti i mnogo više autonomije ustanovama. Da ljudi koji kreativno vode sisteme napreduju više", rekao je ministar.

Priznanje su dobili i PU Čukarica Beograd, PU "Naše dete" - Vranje, OŠ "Goran Ostojić" iz Jagodine, Škola za oštećene sluhom "Stefan Dečanski", OŠ "Vuk Karadžić"- Knjaževac, nastavnica dopunske nastave na srpskom jeziku u Cirihu Jasna Radojičić, profesori nemačkog jezika i likovnog OŠ "Mihajlo Pupin" u Zemunu Miloš Pejović i Nebojša Petrović.

Među nagrađenima su i Srednja poljoprivredna škola iz Šapca, gimnazija "Svetozar Marković" - Niš, Medicinska škola - Užice, prof Uroš Dojčinović, predsednik opštine Ub Darko Glišić, kompanija NIS, akademik prof. Nikola Cekić, tim studenata FON- Anja Koprivica, Kristina Knežević, Nemanja Jevtović, Andrea Moskovljević.

Nagrađen je i direktor SC "Priština"Jovo Popović, fakultet sporta i fizičkog vaspitanja - Novi sad, Dom učenika srednjih škola - Beograd, episkop Raško- prizrenski i Kosovsko- metohijski Teodosije, Dečji kulturni centar Beograda.


# predsednik opštine škole nagrada Novi Sad Vladimir Đorđević OMŠ Andrija Jašarević Vladimir Đorđević Goran Ostojić Vuk Karadžić Nebojša Petrović Svetosavska nagrada
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima