Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Bovan 2011" - Predavači iz Danske i Velike Britanije

rss

20.08.2011. Izvor: Opština Aleksinac

Obećanje organizatora da će kamp "Bovan 2011" biti sadržajno mnogo bogatiji od prošlogodišnjeg se ostvaruje, a o tome svedoče i predavači iz Danske i Velike Britanije, koji su se kampu pridružili pre dva dana, a na radionicama dobili punu pažnju mladih učesnika iz 5 zemalja.


U okviru 2. Internacionalnog omladinskog kampa inovacija "Bovan 2011" mladi kamperi i volonteri bili su u prilici da nakon prijema kod predsednika opštine Ivana Dimića, posete Lipovac i Gornji Adrovac, i tako se upoznaju sa turističkim potencijalima opštine Aleksinac, kao i sa njenim prirodnim i kulturnim lepotama.

Nakon radionica Crvenog krsta i finala turnira u odbojci, oko 45-oro mladih učesnika kampa juče je prisustovalo prezentaciji LEDIB programa Karstena Lunda, predavača iz Danske, kao i radionici "Razvoj ideja", predavača Larsa Henrika Nielsena i Biljane Lozo.

Danas, pre večernje oproštajne žurke učesnika i volontera kampa "Bovan 2011", biće održana radionica "Od ideja do realizacije" - Otvoreno savetovanje (Lars Henrik Nielsen, Biljana Lozo), kao i sportska radionica, predavača Daniela Morrisa, Zorana Milanovića i Romane Lozo. Nakon toga, uslediće radionica Crvenog krsta, dok će edukativni program kampa biti završen prezentacijom rada svih radionica i grupa.


Komentara: 1


# Lipovac Gornji Adrovac
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Srdjan 20.08.2011.
    Ne želim da zvučim kao kritičar, ali me kao gradjanina interesuje konkretni učinak KAMPA BOVAN ?Koji su efekti za OPŠTINU, sem druženja,i koliko se iz opštinske kase izdvaja za to?Šta gradjani Opštine Aleksinac,konkretno mladi sa sela imaju od toga? Daleko bilo da sam protiv akcije, gde mladi imaju učešća, ali ako u OPŠTINI Aleksinac, imamo situaciju ,da se za par stotina popisivača prijavi 7 puta više njih ,a na tršištu za nezaposlene je evidentirano 7658 lica , zar nije bilo logičnije uposliti 50-ak njih ,na par meseci ,da imaju kupiti ogrev i spremiti zimnicu, mjesto što se imaju ARČITI OPŠTINSKI NOVCI za manje više, jednu te istu ekipu? Razumeo bih da je opština u rangu Beograda ili Beočina po prinmanjima,ali ovde, gde je više ljudi pred kontejnerom nego na koncertu Slobodana Trkulje pre par meseci, je malo degutantno govoriti o nekakvim kampovima..Mada je lepo.Naročito ako je besplatno.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima