Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Како одржати добру линију и након предстојећих слава?

rss

22.10.2016. Наташа

Иако имамо осећај да зимске славе тек што су прошле и тек што смо пред лето и током лета довели линију колико-толико у подношљиво стање, опет нам долази зима и са њом мноштво слава, а самим тим и мноштво прилика где се можемо прејести и свој добар изглед довести у питање.

Како одржати добру линију и након предстојећих слава

Поред тога што би требали да водите рачуна колико једете на славама због своје линије, то би требали да чините и због свог здравља. Велики број истраживања у последње време је показао да месне прерађевине, јаја и само месо нису добри за човека и нису препоручљиви да се користи у исхрани у великој мери. Славе управо тим намирницама највише обилују и највише их има на столу у понуди.

Да би одржали добру линију и сачували своје здравље, најважније је за почетак да будете упознати са штетношћу од преједања и опасностима које вребају иза таквих поступака.

Такође, имајте у виду да главни циљ слављења славе и поштовања традиције није у томе да би се гости прејели и слично, већ да би се обележила породична традиција и традиција нашег народа, испоштовао домаћин итд. Тако да, што се слава тиче најбитније је домаћину честитати славу, донети му неки пригодан поклон са укусом и стилом, испоштовати његова уверења и обичаје и из пристојности наравно нешто мало појести, али никако преједати се и не знати за меру. 

Као и у свему, и у једењу треба бити умерен. Када већ једете, бирајте ону храну која има мање калорија. Колико која храна има калорија, то можете видети у таблици калорија. Увек имајте у виду дугорочне циљеве и немојте их жртвовати због неких краткорочних који би вам причинили кратко задовољство а да онда месецима након тога кривите себе због тих поступака који су довели до тога да сте покварили свој изглед или своје здравље довели у питање.

Зато, када кренете на неку од предстојећих слава, имајте у виду које су ствари најбитније и држите се тога, јер ваше здравље је на првом месту.

 

Коментара: 0


# прослава здравље храна слава крсна слава
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима