Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kako održati dobru liniju i nakon predstojećih slava?

rss

22.10.2016. Nataša

Iako imamo osećaj da zimske slave tek što su prošle i tek što smo pred leto i tokom leta doveli liniju koliko-toliko u podnošljivo stanje, opet nam dolazi zima i sa njom mnoštvo slava, a samim tim i mnoštvo prilika gde se možemo prejesti i svoj dobar izgled dovesti u pitanje.

Kako održati dobru liniju i nakon predstojećih slava

Pored toga što bi trebali da vodite računa koliko jedete na slavama zbog svoje linije, to bi trebali da činite i zbog svog zdravlja. Veliki broj istraživanja u poslednje vreme je pokazao da mesne prerađevine, jaja i samo meso nisu dobri za čoveka i nisu preporučljivi da se koristi u ishrani u velikoj meri. Slave upravo tim namirnicama najviše obiluju i najviše ih ima na stolu u ponudi.

Da bi održali dobru liniju i sačuvali svoje zdravlje, najvažnije je za početak da budete upoznati sa štetnošću od prejedanja i opasnostima koje vrebaju iza takvih postupaka.

Takođe, imajte u vidu da glavni cilj slavljenja slave i poštovanja tradicije nije u tome da bi se gosti prejeli i slično, već da bi se obeležila porodična tradicija i tradicija našeg naroda, ispoštovao domaćin itd. Tako da, što se slava tiče najbitnije je domaćinu čestitati slavu, doneti mu neki prigodan poklon sa ukusom i stilom, ispoštovati njegova uverenja i običaje i iz pristojnosti naravno nešto malo pojesti, ali nikako prejedati se i ne znati za meru. 

Kao i u svemu, i u jedenju treba biti umeren. Kada već jedete, birajte onu hranu koja ima manje kalorija. Koliko koja hrana ima kalorija, to možete videti u tablici kalorija. Uvek imajte u vidu dugoročne ciljeve i nemojte ih žrtvovati zbog nekih kratkoročnih koji bi vam pričinili kratko zadovoljstvo a da onda mesecima nakon toga krivite sebe zbog tih postupaka koji su doveli do toga da ste pokvarili svoj izgled ili svoje zdravlje doveli u pitanje.

Zato, kada krenete na neku od predstojećih slava, imajte u vidu koje su stvari najbitnije i držite se toga, jer vaše zdravlje je na prvom mestu.

 

Komentara: 0


# proslava zdravlje hrana slava krsna slava
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}