Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дом здравља Алексинац први у Србији акредитовао стоматолошку службу

rss

28.04.2017.

Данас је координатор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије господин Владо Давковски уручио Дому здравља Алексинац сертификат о акредитацији Службе за стоматолошку здравствену заштиту

Дом здравља Алексинац први у Србији акредитовао стоматолошку службу

Овим актом је Дом здравља Алексинац постао прва здравствена установа у Србији која је акредитовала стоматолошку службу.

- Недавно су акредитоване на 7 година све остале службе које подлежу акредитацији, а сада је по први пут у Србији, баш у Алексинцу, акредитована и Служба за стоматолошку здравствену заштиту, што нас чини посебно поносним, јер смо успели да и ову службу уредимо на акредитационим критеријумима адекватан начин, те да и код ње добијемо акредитацију на 7 година, која ће у пракси да буде придружена досадашњој акредитацији, а важиће до новембра 2023. године, кажу надлежни из Дома здравља.

Стоматолошка служба до сада није могла да се акредитује у Србији, јер за то није било услова. Сада их већ неко време има, и Дом здравља Алексинац је успео да буде први у Србији који је акредитовао Службу за стоматолошку здравствену заштиту.

Честитамо радницима ове службе, као и свим радницима Дома здравља, а посебно грађанима општине Алексинац, који ће сада имати стоматолошку здравствену заштиту усклађену са акредитационим критеријумима.

- Захваљујемо се и Агенцији за акредитацију на томе што је одмах прихватила нашу апликацију, и омогућила да Дом здравља Алексинац први у Србији акредитује стоамтолошку службу. Дом здравља Алексинац већ дуже време, у границама законских пружених могућности, спроводи све процедуре на адекватан начин, што је на крају и резултовало оваквим успехом, додају из алексиначког Дома здравља.

Коментара: 2


# Дом здравља акредитација стоматологија
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-0)

    nislija 04.05.2017.
    bravo direktore,čime ste doprineli akreditaciji,valjda što ste direktor pa dovoljno je i to

  • (+7) (-0)

    Goran 06.05.2017.
    Najlepsa je ptica okicena tudjim perjem


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима