Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dom zdravlja Aleksinac prvi u Srbiji akreditovao stomatološku službu

rss

28.04.2017.

Danas je koordinator Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije gospodin Vlado Davkovski uručio Domu zdravlja Aleksinac sertifikat o akreditaciji Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu

Dom zdravlja Aleksinac prvi u Srbiji akreditovao stomatološku službu

Ovim aktom je Dom zdravlja Aleksinac postao prva zdravstvena ustanova u Srbiji koja je akreditovala stomatološku službu.

- Nedavno su akreditovane na 7 godina sve ostale službe koje podležu akreditaciji, a sada je po prvi put u Srbiji, baš u Aleksincu, akreditovana i Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, što nas čini posebno ponosnim, jer smo uspeli da i ovu službu uredimo na akreditacionim kriterijumima adekvatan način, te da i kod nje dobijemo akreditaciju na 7 godina, koja će u praksi da bude pridružena dosadašnjoj akreditaciji, a važiće do novembra 2023. godine, kažu nadležni iz Doma zdravlja.

Stomatološka služba do sada nije mogla da se akredituje u Srbiji, jer za to nije bilo uslova. Sada ih već neko vreme ima, i Dom zdravlja Aleksinac je uspeo da bude prvi u Srbiji koji je akreditovao Službu za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

Čestitamo radnicima ove službe, kao i svim radnicima Doma zdravlja, a posebno građanima opštine Aleksinac, koji će sada imati stomatološku zdravstvenu zaštitu usklađenu sa akreditacionim kriterijumima.

- Zahvaljujemo se i Agenciji za akreditaciju na tome što je odmah prihvatila našu aplikaciju, i omogućila da Dom zdravlja Aleksinac prvi u Srbiji akredituje stoamtološku službu. Dom zdravlja Aleksinac već duže vreme, u granicama zakonskih pruženih mogućnosti, sprovodi sve procedure na adekvatan način, što je na kraju i rezultovalo ovakvim uspehom, dodaju iz aleksinačkog Doma zdravlja.

Komentara: 2


# Dom zdravlja akreditacija stomatologija
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-0)

    nislija 04.05.2017.
    bravo direktore,čime ste doprineli akreditaciji,valjda što ste direktor pa dovoljno je i to

  • (+7) (-0)

    Goran 06.05.2017.
    Najlepsa je ptica okicena tudjim perjem


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}