Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Император Палпатин победио на изборима за градско веће Одесе

rss

29.10.2015. Марко Јовановић

Ово није ни шала ни Star Wars наставак, негативац Император Палпатин, одлучан је да настави своју политичку каријеру у Украјини. Након недељу је на националном нивоу изборе, Darth Sidious је обезбедио место у Градском већу Одесе.

© Brian Snyder / Reuters

Ову вест објавио кандидату за градоначелника у Одеси Александр Боровик.

"Саборац Darth Vader-а, Палпатин је добиоа 54,4 процента гласова у Поселок Котовского, један од квартова Одесе. Палпатин Дмитриј, је рођен 1990. године, који ради као император у Палпатин финансијска Груп, стигао је до Градског већа на листи Партије повереничких послова", рекао је Боровик.

"Ово је изван мог разумевања", додао је политичар, рекавши да ипак поштује избор оних који су гласали. "Људи, шта није у реду са вама?" Боровик је питао, реторички.

Украјинска Централна изборна комисија регистровала Императора Палпатина у септембру, заједно са колегама ликова Star Wars, Darth Vader, Јода, Падме Амидала и Чубака. Њихова измишљена алтер ега су познати у Украјини као припадници популарне Интернет странке.

25. октобра, Украјинци су гласали за нове локалне власти, а гласало се и на парламентарним изборима у земљи, након што је председник Петро Порошенко распустио је тело још у августу.

За Star Wars кандидате Интернет партије, избори су обележени бројним бизарним несрећа.

Чубака

Чубака, длакави механичар свемирског брода, приведен је са лисицама на рукама полиције и казњен са $ 7.50 (170 гривна у локалној валути) за кршење закона који забрањује кампањи, на дан избора. Упркос томе што је био досадан пријатељ у Star Wars-у, у недељу је "Чуи" покушао да привуче бираче за Darth Vader-а.

Погледајте видео - Недавно је у Украјини приведен Чубака

Лорде Вајдер, који води Украјинску Интернет партију, по свему судећи није био уписан у регистар бирача и није успео да убаци своју гласачки листић. Није лако одустао и покушао да се бори за своје право гласа са бабушкама. Darth Vader-ов изглед није баш одговарао његовој слици у пасошу одбио је да скине маску и  покаже своје право лице.

Погледајте видео - Дарт Вејдер је истеран са гласачког места

"То ме је разочарало, али је чињеница да нисам гласао не значи да се нова украјинска империја не гради", рекао је поражени Darth Vader.

Дарт Алексеевич Вејдер

Дарт Алексеевич Вејдер, узгред ово је право име, је ветеран украјинске политике. Он је покушао да се кандидује за неколико изброних позиција, па чак и за председника на прошлогодишњим изборима. Међутим, правила су захтевала од њега да скине своју црну маску и показати своје лице за идентификацију, угрозио своју политичку каријеру.

У септембру, “Господар Владимирович Јода” поднео је петицију на председничком веб сајту позивајући председника Петра Порошенка да узме у разматрање Darth Vader-а за место новог премијера.

Извор: РТ


# избори Марко Јовановић др Украјина Одеса Дарт Вејдер
@MarkoodMorave @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима