Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Imperator Palpatin pobedio na izborima za gradsko veće Odese

rss

29.10.2015. Marko Jovanović

Ovo nije ni šala ni Star Wars nastavak, negativac Imperator Palpatin, odlučan je da nastavi svoju političku karijeru u Ukrajini. Nakon nedelju je na nacionalnom nivou izbore, Darth Sidious je obezbedio mesto u Gradskom veću Odese.

© Brian Snyder / Reuters

Ovu vest objavio kandidatu za gradonačelnika u Odesi Aleksandr Borovik.

"Saborac Darth Vader-a, Palpatin je dobioa 54,4 procenta glasova u Poselok Kotovskogo, jedan od kvartova Odese. Palpatin Dmitrij, je rođen 1990. godine, koji radi kao imperator u Palpatin finansijska Grup, stigao je do Gradskog veća na listi Partije povereničkih poslova", rekao je Borovik.

"Ovo je izvan mog razumevanja", dodao je političar, rekavši da ipak poštuje izbor onih koji su glasali. "Ljudi, šta nije u redu sa vama?" Borovik je pitao, retorički.

Ukrajinska Centralna izborna komisija registrovala Imperatora Palpatina u septembru, zajedno sa kolegama likova Star Wars, Darth Vader, Joda, Padme Amidala i Čubaka. Njihova izmišljena alter ega su poznati u Ukrajini kao pripadnici popularne Internet stranke.

25. oktobra, Ukrajinci su glasali za nove lokalne vlasti, a glasalo se i na parlamentarnim izborima u zemlji, nakon što je predsednik Petro Porošenko raspustio je telo još u avgustu.

Za Star Wars kandidate Internet partije, izbori su obeleženi brojnim bizarnim nesreća.

Čubaka

Čubaka, dlakavi mehaničar svemirskog broda, priveden je sa lisicama na rukama policije i kaznjen sa $ 7.50 (170 grivna u lokalnoj valuti) za kršenje zakona koji zabranjuje kampanji, na dan izbora. Uprkos tome što je bio dosadan prijatelj u Star Wars-u, u nedelju je "Čui" pokušao da privuče birače za Darth Vader-a.

Pogledajte video - Nedavno je u Ukrajini priveden Čubaka

Lorde Vajder, koji vodi Ukrajinsku Internet partiju, po svemu sudeći nije bio upisan u registar birača i nije uspeo da ubaci svoju glasački listić. Nije lako odustao i pokušao da se bori za svoje pravo glasa sa babuškama. Darth Vader-ov izgled nije baš odgovarao njegovoj slici u pasošu odbio je da skine masku i  pokaže svoje pravo lice.

Pogledajte video - Dart Vejder je isteran sa glasačkog mesta

"To me je razočaralo, ali je činjenica da nisam glasao ne znači da se nova ukrajinska imperija ne gradi", rekao je poraženi Darth Vader.

Dart Alekseevič Vejder

Dart Alekseevič Vejder, uzgred ovo je pravo ime, je veteran ukrajinske politike. On je pokušao da se kandiduje za nekoliko izbronih pozicija, pa čak i za predsednika na prošlogodišnjim izborima. Međutim, pravila su zahtevala od njega da skine svoju crnu masku i pokazati svoje lice za identifikaciju, ugrozio svoju političku karijeru.

U septembru, “Gospodar Vladimirovič Joda” podneo je peticiju na predsedničkom veb sajtu pozivajući predsednika Petra Porošenka da uzme u razmatranje Darth Vader-a za mesto novog premijera.

Izvor: RT

Komentara: 0


# izbori Marko Jovanović dr Ukrajina Odesa Dart Vejder
@MarkoodMorave @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima