Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Добро јутро, алексиначки џезери

rss

12.04.2016. Саша Марковић Гидра

Добро јутро џезери, добро јутро мајстори. Сваког дана све више људи ужива у џезу и ако се нађете у тој музици постајете део пробране екипе.

Добро јутро, алексиначки џезери

Од скора и алексинчани имају ту привилегију да осете звукове старог “Њу Орлеанса”, колевке овог музичког правца иначе насталог у САД почетком 20 века.

У реновираном кућном амбијенту грађевине из 1930. године сместио се први градски Jazz Caffe.

Сам изглед објекта подсећа на време узмеђу два светска рата у коме је Џез доживео музички процват. У слопу локала налазе се Џез башта и као атракција џез тераса, а унутрашњем делу доминирају музичке фотографије светских Џез великана које са префињеним дрвеним инвентаром чине право место за уживање.

У локалу се налази стари добри билијар сто, који је прави потез власника обзиром да у граду нема више билијар клубова. Они са прецизним оком и лаганом руком могу да одиграју по коју партију пикада.

У сваком смислу ово је право освежење за алексиначку угоститељску сцену. Домаћин је обећао да ће покушати да оживи градску џез сцену, коју ће гости сигурно препознати.

У плану су џез свирке и џем сешни проверених музичара коју би требало да испоштују сви љубитељи ове музике различитих генерација.

Све активности овог ново отвореног места можете пратити на Фејсбук страници.

Адреса овог места је Дракчета Миловановића 14 (код Комерцијални банке).


# џез Саша Марковић Гидра Џез кафе
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима