Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dobro jutro, aleksinački džezeri

rss

12.04.2016. Saša Marković Gidra

Dobro jutro džezeri, dobro jutro majstori. Svakog dana sve više ljudi uživa u džezu i ako se nađete u toj muzici postajete deo probrane ekipe.

Dobro jutro, aleksinački džezeri

Od skora i aleksinčani imaju tu privilegiju da osete zvukove starog “Nju Orleansa”, kolevke ovog muzičkog pravca inače nastalog u SAD početkom 20 veka.

U renoviranom kućnom ambijentu građevine iz 1930. godine smestio se prvi gradski Jazz Caffe.

Sam izgled objekta podseća na vreme uzmeđu dva svetska rata u kome je Džez doživeo muzički procvat. U slopu lokala nalaze se Džez bašta i kao atrakcija džez terasa, a unutrašnjem delu dominiraju muzičke fotografije svetskih Džez velikana koje sa prefinjenim drvenim inventarom čine pravo mesto za uživanje.

U lokalu se nalazi stari dobri bilijar sto, koji je pravi potez vlasnika obzirom da u gradu nema više bilijar klubova. Oni sa preciznim okom i laganom rukom mogu da odigraju po koju partiju pikada.

U svakom smislu ovo je pravo osveženje za aleksinačku ugostiteljsku scenu. Domaćin je obećao da će pokušati da oživi gradsku džez scenu, koju će gosti sigurno prepoznati.

U planu su džez svirke i džem sešni proverenih muzičara koju bi trebalo da ispoštuju svi ljubitelji ove muzike različitih generacija.

Sve aktivnosti ovog novo otvorenog mesta možete pratiti na Fejsbuk stranici.

Adresa ovog mesta je Drakčeta Milovanovića 14 (kod Komercijalni banke).


# džez Saša Marković Gidra Džez kafe
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima