Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчани незаинтересовани за групу Кал

rss

27.12.2015. Саша Марковић Гидра

Урбани ромски бенд КАЛ наступио је у петак 25. децембра у великој сали Центра за културу и уметност у Алексинцу.

Алексинчани незаинтересовани за групу Кал

Група КАЛ је препознативља у музичком свету по специфичном споју ромске музике и разних музичких стилова. На репертоару овог бенда могу се чути разни светски језици као и познате обраде песама других бендова, ко је бенд изводи на њихов карактеристични начин, где посебну драж звуку дају виолина и хармоника.

На концерту се могло чути обрада Хаустора (Мењам се), затим обрада групе Фамилија (Мала, Мала), а затим и ауторске стватри бенда „Лили“, „Турски блуз“, “Идем даље“, “Двојка“ „Да ли знаш ко сам ја“ и најпознатије песме бенда на ромском језику.

Након скоро 2 сата свирке бенд се захвалио малобројној публици, која се могла набројати на прсте, а током самог наступа вођа бенда Драган Ристић је имао жељу да се упозна и појединачно са публиком која поштује звук КАЛА.

Наступи на најзначајнијим домаћим, европским и светским фестивалима, завидна европска каријера, Новогодишња еуфорија, бубњар групе наш суграђанин, нису могли привући више од 30 фанова групе КАЛ.

Заказала је овог пута и локална Ромска национална мањина, која изгледа не препознаје значај овог бенда и актуелну борбу фротмена Драгана Ристића за ромска права ове мањине у Србији.

Поставља се питање имали смисла нешто организовати више у овом граду и трошити узалуд новчана средства. Изгледа да се нешто чудно догађа са овим градом, а можда ником више није стало до музике.


# Драган Ристић музика фестивал Саша Марковић Гидра Кал
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима