Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčani nezainteresovani za grupu Kal

rss

27.12.2015. Saša Marković Gidra

Urbani romski bend KAL nastupio je u petak 25. decembra u velikoj sali Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Aleksinčani nezainteresovani za grupu Kal

Grupa KAL je prepoznativlja u muzičkom svetu po specifičnom spoju romske muzike i raznih muzičkih stilova. Na repertoaru ovog benda mogu se čuti razni svetski jezici kao i poznate obrade pesama drugih bendova, ko je bend izvodi na njihov karakteristični način, gde posebnu draž zvuku daju violina i harmonika.

Na koncertu se moglo čuti obrada Haustora (Menjam se), zatim obrada grupe Familija (Mala, Mala), a zatim i autorske stvatri benda „Lili“, „Turski bluz“, “Idem dalje“, “Dvojka“ „Da li znaš ko sam ja“ i najpoznatije pesme benda na romskom jeziku.

Nakon skoro 2 sata svirke bend se zahvalio malobrojnoj publici, koja se mogla nabrojati na prste, a tokom samog nastupa vođa benda Dragan Ristić je imao želju da se upozna i pojedinačno sa publikom koja poštuje zvuk KALA.

Nastupi na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima, zavidna evropska karijera, Novogodišnja euforija, bubnjar grupe naš sugrađanin, nisu mogli privući više od 30 fanova grupe KAL.

Zakazala je ovog puta i lokalna Romska nacionalna manjina, koja izgleda ne prepoznaje značaj ovog benda i aktuelnu borbu frotmena Dragana Ristića za romska prava ove manjine u Srbiji.

Postavlja se pitanje imali smisla nešto organizovati više u ovom gradu i trošiti uzalud novčana sredstva. Izgleda da se nešto čudno događa sa ovim gradom, a možda nikom više nije stalo do muzike.


# Dragan Ristić muzika festival Saša Marković Gidra Kal
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima