Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Запослени у болници су на ивици снаге због све горе ситуације са Ковидом

rss

30.11.2020. Општина Алексинац

Констатовано је да се епидемиолошка ситуација на територији општине Алексинац погоршала.

Запослени у болници су на ивици снаге због све горе ситуације са Ковидом

У прилог томе достављен је Извештај о броју заражених Опште болнице, према коме је у периоду од 23.11.2020. до 30.11.2020.године на пср. тесту тестиран 226 пацијената, од тога је 57 позитивно, на антигенском тесту тестирано је 298 пацијената од тога је 88 позитивано.

У Дому здравља на пср.тесту тестирано је 118 пацијената од тога је 29 позитивних, на антигенском тесту тестиран је 201 пацијент од тога је 94 позитивно. Укупан број тестираних у протеклих недељу дана је 843, од којих је 268 пацијената позитивно.

Директор болнице др Горан Видић истакао је да има великих кадровских проблема, да су запослени на ивици снаге и да је 35 радника у изолацији, од тога 23 су позитивна на вирус.

Донесен је Закључак да се рад спортских објеката ограничи само на активности такмичарских клубова, а да се све остале активности суспендују на период од две недеље.

Усвојен је и Закључак о затварању појединих група и објеката ПУ "Лане" због појаве вируса, а све у циљу организације минимум процеса рада у централном објекту у Буцековој улици.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, чланови Штаба у ужем саставу, одржаваће састанке најмање једном недељно.


# штаб за ванредне ситуације Општа болница Горан Видић коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима