Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zaposleni u bolnici su na ivici snage zbog sve gore situacije sa Kovidom

rss

30.11.2020. Opština Aleksinac

Konstatovano je da se epidemiološka situacija na teritoriji opštine Aleksinac pogoršala.

Zaposleni u bolnici su na ivici snage zbog sve gore situacije sa Kovidom

U prilog tome dostavljen je Izveštaj o broju zaraženih Opšte bolnice, prema kome je u periodu od 23.11.2020. do 30.11.2020.godine na psr. testu testiran 226 pacijenata, od toga je 57 pozitivno, na antigenskom testu testirano je 298 pacijenata od toga je 88 pozitivano.

U Domu zdravlja na psr.testu testirano je 118 pacijenata od toga je 29 pozitivnih, na antigenskom testu testiran je 201 pacijent od toga je 94 pozitivno. Ukupan broj testiranih u proteklih nedelju dana je 843, od kojih je 268 pacijenata pozitivno.

Direktor bolnice dr Goran Vidić istakao je da ima velikih kadrovskih problema, da su zaposleni na ivici snage i da je 35 radnika u izolaciji, od toga 23 su pozitivna na virus.

Donesen je Zaključak da se rad sportskih objekata ograniči samo na aktivnosti takmičarskih klubova, a da se sve ostale aktivnosti suspenduju na period od dve nedelje.

Usvojen je i Zaključak o zatvaranju pojedinih grupa i objekata PU "Lane" zbog pojave virusa, a sve u cilju organizacije minimum procesa rada u centralnom objektu u Bucekovoj ulici.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, članovi Štaba u užem sastavu, održavaće sastanke najmanje jednom nedeljno.

Komentara: 1


# štab za vanredne situacije Opšta bolnica Goran Vidić koronavirus
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+11) (-)

    Petar 30.11.2020.
    "Donesen je Zaključak da se rad sportskih objekata ograniči samo na aktivnosti takmičarskih klubova, a da se sve ostale aktivnosti suspenduju na period od dve nedelje." Pa gde ima vise kontakata nego u takmicarksim klubovima, kakve su ovo nebuloze. Pa individualni treninzi nisu nikakv rizik u odnosu na kontaktne sportove... Uostalom, koji su to sportski objekti u Aleksincu u kojima se odvijaju ne-takmicarski sportovi?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima