Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вучић обишао обновљено породилиште у Алексинцу

rss

05.07.2018. РТС, Б92

Број деце је све мањи и мањи, упозорио је и данас председник Србије Александар Вучић, приликом обиласка реконструисаног породилишта у Алексинцу. Србија ће, понавља председник, нестати као нација уколико грађани не промене свест о томе.

Фото: Б92, Љ. Павловић

"Највећи проблем имамо са бројем рођене деце. И ја позивам људе у Србији и не знамима ме ко ће шта да ми каже, да ми пребаци, ко ће да ми говори да дирам у нечија права или да радим нешто лоше... Србија и ми као народ нећемо моћа да опстанемо уколико у својим главама нешто не променимо", поручио је Вучић након отварања реконструисаног породилишта у Алексинцу.

Он је нагласио да ће држава и Влада Србије и даље наставити да раде на подстицајним мерама за подизање наталитета.

"Имаћемо најмодерније болнице, предивно урађене зидове, лепе кревете, све што треба да се уради и уреди, али није број деце директно прорционалан развоју економије, напретку животног стандарда. Напротив, неретко је то обрнуто пропоционално. Зато и апелујем на свест људи", рекао је Вучић.

Вучић каже да Срби треба да разумеју да нестајемо као нација.

"Џабе нам је што ћемо проблеме да решавамо, што ћемо да се обрадујемо већим плата и пензијама за три или четири месеца већим него икада уколико не будемо имали деце", рекао је Вучић. 

Председник Србије обишао је реконструисано породилиште Опште болнице у Алексинцу. Реконструкцију је финансирала фондација "Драгица Николић".


# Александар Вучић породилиште Општа болница Драгица Николић
@avucic @dragicanikolich @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима