Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vučić obišao obnovljeno porodilište u Aleksincu

rss

05.07.2018. RTS, B92

Broj dece je sve manji i manji, upozorio je i danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obilaska rekonstruisanog porodilišta u Aleksincu. Srbija će, ponavlja predsednik, nestati kao nacija ukoliko građani ne promene svest o tome.

Foto: B92, Lj. Pavlović

"Najveći problem imamo sa brojem rođene dece. I ja pozivam ljude u Srbiji i ne znamima me ko će šta da mi kaže, da mi prebaci, ko će da mi govori da diram u nečija prava ili da radim nešto loše... Srbija i mi kao narod nećemo moća da opstanemo ukoliko u svojim glavama nešto ne promenimo", poručio je Vučić nakon otvaranja rekonstruisanog porodilišta u Aleksincu.

On je naglasio da će država i Vlada Srbije i dalje nastaviti da rade na podsticajnim merama za podizanje nataliteta.

"Imaćemo najmodernije bolnice, predivno urađene zidove, lepe krevete, sve što treba da se uradi i uredi, ali nije broj dece direktno prorcionalan razvoju ekonomije, napretku životnog standarda. Naprotiv, neretko je to obrnuto propocionalno. Zato i apelujem na svest ljudi", rekao je Vučić.

Vučić kaže da Srbi treba da razumeju da nestajemo kao nacija.

"Džabe nam je što ćemo probleme da rešavamo, što ćemo da se obradujemo većim plata i penzijama za tri ili četiri meseca većim nego ikada ukoliko ne budemo imali dece", rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije obišao je rekonstruisano porodilište Opšte bolnice u Aleksincu. Rekonstrukciju je finansirala fondacija "Dragica Nikolić".

Komentara: 1


# Aleksandar Vučić porodilište Opšta bolnica Dragica Nikolić
@avucic @dragicanikolich @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+9) (-)

    Strasno! 05.07.2018.
    Pa sto ne obidjoste i druga odeljenja???Da vidite ambulantu hirurgije i ortopedije,da vidite laborantkinje samo za... sluze i da se doktorima smeskaju...a tek decije...Pa dodjite na opet,ovde su sve VASI NESPOSOBNI ljudi...e moj Vidicu sto bar nisi kleknuo...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima