Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вербић уручио награду васпитачици ПУ Лане

rss

03.11.2015. Д. Остојић

Министар Вербић уручио је награде наставницима за примере добре праксе инклузивног образовања.
Међу награђенима је и васпитачица ПУ Лане, Данијела Радојичић.

Вербић уручио награду васпитачици ПУ Лане

Инклузиjа ће бити успешна тек када они коjи заврше школу заиста буду негде запослени, изjавио министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић.

Oн jе на скупу „Политике и праксе инклузивног образовања у Србиjи“ рекао да се инклузиjа мора направити на прави начин и додао да ниjе задовољан тиме што се и даље прича о инклузивном образовању као посебном виду образовања.

Директор Уницеф-а у Србиjи Mишел Сен Ло процес трансформисања образовања у Србиjи у инклузивно образовање коjе jе започео пре 10 година почео jе да даjе видљиве резултате коjи су постигнути захваљуjући сарадњи између министарства, академских установа , међународних и невладиних организациjа.

На округлом столу обратили су се и Владана Јовић, заменица Заштитника грађана, Драгица Павловић Бабић, сарадница Института за психологију, Гордана Цветковић, руководилац Групе за социјалну инклузију Министарства и Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности.

Округли сто је организован у оквиру Пројекта „Унапређивање образовања у Србији кроз развој Мреже подршке инклузивном образовању“, који реализује Мрежа инклузивног образовања, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у партнерству са Уницеф-ом и СДЦ.

 


# Лане ПУ Министарство просвете награда инклузија Срђан Вербић УНИЦЕФ Данијела Радојчић
@unicefsrbija @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима