Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће расправљало о закупу локала и услугама помоћи у кући

rss

16.06.2017. Радио Алексинац

Већници о ценама социјалних услуга, Центру за културу и закупу непокретности у јавној својини

Општинско веће расправљало о закупу локала и услугама помоћи у кући

На данашњој седници Општинско веће прихватило је Решење о давању сагласности на правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места Центра за културу и уметност Алексинац. Како је образложен овај предлог, измена служи да би се ближе уредиле обавезе на месту руководиоца техничке службе и на месту кинооперетера у овој установи.

Након тога, прихваћени су предлози о утврђивању економске цене и критеријума за учешће корисника у цени услуге социјалне заштите Помоћ у кући, која се већ годинама спроводи на територији наше општине. Убудуће, корисници ове услуге за партиципацију ће издвајати, у зависности од својих прихода и ангажовања неговатељица, од 400 до скоро 43.000 динара.

У наставку седнице на дневном реду нашло се 14 предлога решења о давању у закуп непокретности које су у јавној својини општине Алексинац, у главној улици у Алексинцу и у Житковцу. Како су предлагачи ових тачака образложили, ради се о локалима који су издати на неодређено време, а сада се раде анекси уговора у којима се изнајмљивање наведених пословних простора ограничава на период од 5 година.

У уговорима постоји још једна измена, односно након гашења Дирекције за урбанизам и изградњу Општине Алексинац, посао око управљања непокретностима које су у јавној својини општине Алексинац поверен је Јавном предузећу за путеве и стамбено-комуналну делатност.

Све одлуке након данашњег заседања су коначне и не иду на разматрање пред одборнике Скупштине општине.

Радио Алексинац


# Центар за културу и уметност општинско веће Радио Алексинац закуп помоћ у кући локали
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима