Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Седница Штаба за ванредне ситуације: здравствена ситуација боља

rss

16.08.2020.

У петак је одржана 68. по реду седница Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац, у сали Скупштине општине Алексинац.

Седница Штаба за ванредне ситуације: здравствена ситуација боља

Чланови Штаба су на основу података лекара констатовали да је здравствена ситуација на територији општине Алексинац боља у односу на прошлу недељу, али да ванредна ситуација и даље остаје на снази.

Усвојен је захтев Установе за одмор и рекреацију деце "Липовац" за дистрибуцијом одређене количине заштитних маски и рукавица, ради заштите и спречавања ширења инфекције изазване вирусом „Covid-19“.

Такође, Црвени крст општине Алексинац, на основу инструкција Министарства за државну управу и локалну самоуправу, извршиће набавку недостајуће количине средстава за превенцију ширења „COVID-19" епидемије Предшколској установи „Лане", основним и средњим школама на територији општине Алексинац. Финансијска средства за набавку поменутих средстава биће обезбеђења из текуће буџетске резерве.

Седницом је председавао Ненад Станковић, командант Штаба. Поред чланова штаба у ужем саставу, седници су присуствовали Бобан Џунић, члан Окружног кризног штаба и Далибор Радичевић, посланик у народној скупштини Републике Србије.

Извештај су примене мера заштите поднели су: др Сретен Вујошевић, заменик директора Oпште болнице Алексинац, Александра Стоилковић, главни координатор Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац, Владан Милошевић, командир ПС Алексинац и Будимир Марковић, директор ЈКП „Комуналне услуге“.


# Будимир Марковић Далибор Радичевић Црвени крст Ненад Станковић штаб за ванредне ситуације Сретен Вујошевић Владан Милошевић коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима