Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Финансијки план за установе општине Алексинац за 2022. годину

rss

29.12.2021. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац, одржана 15. седница Скупштине општине Алексинац.

Фото: Општина Алексинац

Алексиначки одборници усвојили су предлог одлуке о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања у Предшколској установи „Лане“ у Алексинцу за 2022. годину. Економска цена обухвата све текуће расходе по детету из свих извора финансирања, а ближе услове и мерила за утврђивање економске цене прописује министар. Висину економске цене по детету доноси оснивач, а родитељ, односно старатељ детета учествује у обезбеђивању средстава за остваривање делатности предшколске установе у висини од 20% од економске цене по детету.

Одборници СО Алексинац усвојили су на данашњем заседању предлоге решења о давању сагласности на програм рада и финансијки план за установе општине Алексинац: Центра за културу и уметност у Алексинцу, Библиотеке „Вук Караџић“, Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац“ у Липовцу, Градског позоришта „Театар 91“ Алексинац, Спортско рекреативног центра Алексинац „СРЦА“ и Дома здравља Алексинац.

Како преноси портал Ал прес: "За удружења грађана у области културе опредељено је 6,8 милиона, од тога за културно уметничка друштва 1,5 , за удружења у култури 2,8 и за цркве и верске заједнице 2,5 милиона динара. За функционисање удружења припадника националних мањина намењено је 500.000 динара. Расписан је и јавни конкурс за доделу буџетских средстава од јавног интереса у области цивилне одбране вредан 2,5 милиона динара. Тај новац је намењен стрелцима , њих 36, који су задужени за противградну одбрану. Они ће у месецима ангажовања у нету месечно добијати по 6.000 из општинске касе."

Усвојен је предлог решења о утврђивању престанка мандата вршиоца дужности директора Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност општине Алексинац и предлог решења о именовању вршиоца дужности директора поменутог предузећа.

На данашњем заседању усвојен је предлог Решења о именовању Локалног савета родитеља општине Алексинац. Локални савет родитеља даје мишљење, иницира акције и предлаже мере за остваривање права детета, унапређивање образовања, васпитања и безбедности деце, односно ученика у општини, учествује у утврђивању локалних планова и програма који су од значаја за остваривање образовања, васпитања и безбедности деце.

Усвојен је предлог решења о разрешењу и именовању једног члана школског одбора Основне школе „Јован Јовановић Змај“ на Алексиначком Руднику.


# Алексинац буџет скупштина Театар 91
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима