Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У ОШ Вук Караџић у Житковцу обележена школска слава Свети Сава

rss

27.01.2016. Божа Марковић

У осмогодишњој школи „Вук Караџић“ у Житковцу, свечаном академијом обележена је школска слава „Свети Сава“
Дан Светог Саве обележен је и у Храму „Светог Архангела Гаврила“, седишту Црквене општине Житковац

Фото: Матија и Растко Јевтић

У фискултурној дворани осмогодишње школе „Вук Караџић „ Житковац ученици виших разреда свечаном академијом обележили су ђачку славу „Светог Саву“.

Након, што је отворена свечаност директор школе Зоран Ивановић честитао је ученицима, професорима , радницима, родитељима и гостима „Светог Саву“.

Програм је започет државном химном „Боже правде“, химном „Свети Сава“ , након чега је изведен рецитал о Светом Сави.

Хор, рецитатори и професор музике, након рецитала извели су композицију „Завет Светом Сави“ за коју је текст написао Драгиша Марковић, професор и књижевник, који је учествовао у припреми свечане академије са професором музике. Овом композицијом посвећеном Светом Сави завршена је свечана академија.

Свечаној академији испред Општине Алексинац присуствовао је потпредседник Скупштине општине, Момчило Атанасковић. Свечаности су присуствовали многобројни родитељи и мештани из насеља чија деца иду у ову школу. Нижи разреди су у оквиру својих одељења обележили школску славу, програмом који су припремали за своју одељенску заједницу.

Пре ове свечаности у школи одржана је још једна свечаност посвећена „Светом Сави“ која је припремљена у оквиру парохијашке цркве „Светог Ахагела Гаврила“ Житковац за вернике и грађанство Житковца и околних места, као седишта Црквене општине. Ову свечаност су организовали свештеници, који су водили ову свечаност, као и дечји хор и деца која уче веронауку.

Након свечане академије за учеснике свечане академије, професоре, раднике и госте уприличен је коктел у згради школе у Житковцу.


# Драгиша Марковић Житковац Божа Марковић - Несврћанин Момчило Антанасковић Вук Караџић ОШ Зоран Ивановић школе Свети Сава Матија Јевтић Растко Јевтић Вук Караџић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима