Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Траже му новац због туђе грешке

rss

06.02.2011. Извор: B92

Пензионер из Алексинца најавио је да ће тужити државу Србију суду у Стразбуру јер му ПИО фонд тражи да врати 300.000 динара због грешке у администрацији.

Траже му новац због туђе грешке
Станимир Богданић из Алексинца добио је решење по којем фонду ПИО мора да врати скоро 300.000 динара због грешке коју су начинили запослени у фонду.

У алексиначкој филијали фонда ПИО потврдили су да је грешка њихова и да пензионер никако није могао да зна да добија износ који му не следује.

Богданић најављује да ће због ове грешке и захтева да врати новац тужити Србију суду у Стразбуру.

Седамдесетпетогодишњи Станимир Богданић отишао је у инвалидску пензију још пре 33 године. Пре четири месеца добио је решење по којем мора да врати 287.000 динара јер 2001. године није имао право на повећање минималне пензије.

Станимир је одмах уложио жалбу али му је уместо одговора у међувремену стигло и решење о умањењу пензије са 11 на 6.400 динара.

У Алексиначкој филијали фонда ПИО кажу да је тешко утврдити ко је начинио грешку и да Богданић никако није могао да зна да добија новац који му не припада, док су у нишкој служби фонда ПИО целу ову ситуацију објаснили као неспоразум.

B92 је за мање од сат времена добио одговор који је Богданић цекао четири месеца. Жарко Аћимовић, начелник одељења за финансијске и опште послове, потврдио је да је у питању грешка радника фонда ПИО који је решење донео са закашњењем, па Богданић неће морати да врати разлику у новцу али ће убудуће примати умањену пензију.


# фонд
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима