Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Објављен први позив пољопривредницима Србије за средства из ИПАРД фондова

rss

05.01.2018. Бета, Јужна Србија Инфо

Министарство пољопривреде Србије објавило је први конкурс за средства из претприступних фондова ЕУ за развој села (ИПАРД), намењен за куповину трактора и друге механизације.

Објављен први позив пољопривредницима Србије за средства из ИПАРД фондова

Пољопривредници могу да захтеве за одобравање права на подстицаје за куповину нове механизације и опреме подносе до 26. фебруара 2018. године, а за куповину нових трактора од 4. јануара до 26. фебруара идуће године.

Износи подстицаја су од 5.000 до 700.000 евра у секторима производње воћа, поврћа и осталих усева, а за секторе млека и меса подстицаји од 5.000 евра од милион евра.

Пољопривредници ће моћи да конкуришу за укупно 8,3 милиона евра бесповратних средстава за набавку трактора и механизације, односно да рачунају на повраћај око 60 одсто вредности улагања, у чему ЕУ помаже са 75 одсто новца, док се остатак обезбеђује из буџета Србије.

Србија ће до 2020. године моћи да искористи укупно 175 милиона евра из ИПАРД фондова. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је раније најавио да би 2018. године на располагању требало да буде 50 милиона евра.

Бета, Јужна Србија Инфо


# фонд Јужна Србија ЕУ пољопривреда трактор механизација Бранислав Недимовић ИПАРД
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима