Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Traže mu novac zbog tuđe greške

rss

06.02.2011. Izvor: B92

Penzioner iz Aleksinca najavio je da će tužiti državu Srbiju sudu u Strazburu jer mu PIO fond traži da vrati 300.000 dinara zbog greške u administraciji.

Traže mu novac zbog tuđe greške
Stanimir Bogdanić iz Aleksinca dobio je rešenje po kojem fondu PIO mora da vrati skoro 300.000 dinara zbog greške koju su načinili zaposleni u fondu.

U aleksinačkoj filijali fonda PIO potvrdili su da je greška njihova i da penzioner nikako nije mogao da zna da dobija iznos koji mu ne sleduje.

Bogdanić najavljuje da će zbog ove greške i zahteva da vrati novac tužiti Srbiju sudu u Strazburu.

Sedamdesetpetogodišnji Stanimir Bogdanić otišao je u invalidsku penziju još pre 33 godine. Pre četiri meseca dobio je rešenje po kojem mora da vrati 287.000 dinara jer 2001. godine nije imao pravo na povećanje minimalne penzije.

Stanimir je odmah uložio žalbu ali mu je umesto odgovora u međuvremenu stiglo i rešenje o umanjenju penzije sa 11 na 6.400 dinara.

U Aleksinačkoj filijali fonda PIO kažu da je teško utvrditi ko je načinio grešku i da Bogdanić nikako nije mogao da zna da dobija novac koji mu ne pripada, dok su u niškoj službi fonda PIO celu ovu situaciju objasnili kao nesporazum.

B92 je za manje od sat vremena dobio odgovor koji je Bogdanić cekao četiri meseca. Žarko Aćimović, načelnik odeljenja za finansijske i opšte poslove, potvrdio je da je u pitanju greška radnika fonda PIO koji je rešenje doneo sa zakašnjenjem, pa Bogdanić neće morati da vrati razliku u novcu ali će ubuduće primati umanjenu penziju.


# fond
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima