Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Све више аутомобила оштећених од крупне ризле

rss

07.02.2013. Радио Алексинац

У последњих неколико дана све је више возила оштећених крупном каменом ризлом којом су попуњене рупе на локалним путевима. У овој ситуацији већина возача незна како да реагује и надокнади насталу штету, односно коме да се обрати за помоћ.

Све више аутомобила оштећених од крупне ризле

Према речима Слободана Минића из Дунав осигурања, када до оштећења возила дође, прво треба позвати полицију да сачини записник, а након тога обратити се кући код које је возило осигурано.

-Те рупе могу да буду опасне и када су без камена, када су испуњене водом, па људи ударом у рупу слете с пута или оштете возило. Сипањем ризле у рупе може доћи до лома возачких стакала. У сваком случају, било да је поломљена шофершајбна, било да је дошло до штете на фелни, точку или возилу од таквих рупа, власник аутомобила обавезно мора да позове полицију, да би било констатовано да је до штете дошло на том месту и од тог ризика.

Власници аутомобила који имају осигуране шофершајбне, могу се директно јавити свом осигуравајућем друштву како би штету наплатили. Остали треба штету да пријаве Дирекцији за урбанизам и изградњу, односно предузећу које је надлежно за одржавање путева и да од њих траже надокнаду.

video...

Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима